| Danigaming46 a întrebat:

Este vreo problema daca iau o placuta ram de 8 GB când eu am in calculator 4 GB?(am doar 2 sloturi)

4 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Singura problema va fi ca nu o sa mearga in Dual Channel, deci o sa pierzi cam 25-28% din performanta lor.

Daca ai adauga o placuta de 4GB, cu aceeasi frecventa si aceeasi latenta (CL) cu a placutei tale, timpul de acces al datelor ar creste cu ~25-30%.
Viteza de prelucrare ramane aceeasi, si e reprezentata de frecventa.

Daca ai procesor AMD e foarte important ca memoria sa fie rapida, si sa aiba latenta mica, deci ca timpul de acces sa fie cat mai mic.

Daca ai procesor Intel, si tot ce faci cu PC-ul e sa te joci sau sa stai pe net, nu conteaza chiar atat de mult rapiditatea memoriei, si poti linistit sa trantesti in sistem o a doua placa de 8GB.

| PainTech a răspuns:

E recomandat ca placutele sa fie identice ( in ceea ce priveste frecventa, latenta, capacitatea ) pentru a beneficia de canalul dublu.

Daca frecventa este identica cu cealalta sau in cel mai rau caz diferita dar compatibila cu placa de baza atunci nu iti face probleme.

PS : E logic ca placutele trebuie sa aiba aceeasi versiune DDR, altfel nu o sa intre in slot. Ai DDR3, cumperi DDR3. Ai DDR4, cumperi DDR4. Corectie de memorie, paritate si alte tampenii nu cred ca o sa gasesti deci nu are rost sa iti mai zic si de alea.

| MCSOMI a răspuns:

Verifica pana la ce marime de RAM permite PC-ul!
Verifica ce frecventa a memoriei suporta PC-ul
Toate memoriile sa fie de aceeasi frecventa, altfel degeaba pui una cu o frecventa mai mare langa alta cu frecventa mai mica, va functiona cu frecventa celei mici.

| 4nbr31 a răspuns:

Nu este nicio problema, insa daca doresti sa folosesti dual channel, iti recomand 2x 8gb de aceleasi frecvente si specificatii sau o alta placuta de 4gb asemanatoare cu cea pe care o ai tu.