| selfie a întrebat:

Eu am 2 calculatoare. Un windows xp care are internet si un pentium 2 pe care nu stau deloc. Acum vreau sa imi bag xp si pe pentium 2 si vreau sa stiu daca merge. Pe el scrie microsoft designed for windows NT windows 98. Merge windows xp? Vreau sa imi bag un joc si nu are destula memorie. Am doar 3 GB in calculatorul ala. Pot afla cata memorie are in total? Cand eram mic l-a reformatat un prieten al tatalui meu si nu stiu daca a pus cati GB sa am in C cati in D si cati in E. Eu am doar C.

Răspuns Câştigător
| Ovidiu a răspuns:

La un calculator cu procesor Pentium II nu prea mai ai ce face in zilele noastre. avand in vedere ceea ce ai zis tu, ca vrei sa instalezi sistemul de operare Windows XP, nu-ti garantez ca o sa mearga. Parerea mea este ca NU. In plus, chiar daca ar merge, nu te poti juca mare lucru, doar jocuri gen Mario,... pentru ca performanta lui este foarte mica, in comparatie cu computerele si jocurile de astazi. In nici intr-un caz nu vei putea juca Counter Strike, NFS, sau mai ales GTA IV laughing Acum ce sistem de operare ai pe el? Probabil Windows NT, '95 sau '98; dintre astea. Aici conteaza foarte mult si frecventa procesorului(ceea ce cred ca e foarte mica) dar si memoria RAM, ba chiar si placa video, care ma tem ca-i foarte slaba. Poti incerca astfel: START-->RUN-->TASTEZI cmd-->Iti va aparea o fereastra DOS-->TASTEZI dxdiag -->iar acolo iti va afisa intr-o fereastra detaliile despre procesor, placa video.-asta nu stiu sigur daca o sa mearga, pentru ca nu am testat pe sisteme de operare, gama Windows, mai mici decat Windows XP.

Alta modalitate:
Cauti pe internet softul EVEREST si incerci sa il rulezi pe calculatorul ala, dar nu garantez ca o sa mearga pentru ca nu stiu daca este compatibil softul respectiv cu computerul tau.
Capacitatea Hard-Disk-ului este cea a partitiei C:\\, avand in vedere ca ai o singura partitie; daca aveai doua, era suma marimei celor doua partitii.
Sper ca ti-a fost de ajutor detaliile mele. Daca mai ai nevoie de ajutor ma poti contacta printr-un mesaj TPU. Mult noroc!

2 răspunsuri:
| Bogdanux a răspuns:

Nu cred ca poate duce XP...mai bine un 98/2000.

| selfie explică:

Am avut everest. O sa ma uit eu. Am windows ME - Milenium edition.