Sa-l lasi sa-si faca update-urile!
Procesorul ala e mai slab decat un Core 2 Duo e8400.
La specificatiile pe care le are, ar trebui sa mearga destul de bine, nu la super viteza, dar ar trebui sa mearga OK. Problema e de la windows 10. W10 are mai mult de lucru decat un w7 sau un w8.1. Am observat si eu asta in masini virtuale oracle virtual box. Un W7 cand nu fac nimic are 0%CPU. Un W10 lucreaza cam mult si nu face nimic - creste utilizarea CPU la 100% usor. Probabil ca dupa un timp, dupa ce va termina w10 ce are el de facut, utilizarea CPU va scadea, dar tot va ramane mai ridicata.
Cea mai buna solutie e inlocuirea lui w10 cu windows7 sau 8.1.
Doar cu Windows 8.1 îl pot înlocui că pentru Windows 7 nu are suport de drivere, scrie asta pe siteul producătorului.
Fiindcă am încercat să-l instalez dar fără folos.
Rămâne atunci să îl schimb cu Windows 8.1. Mi l-a instalat un coleg de pe stick, că mi-a spus că e mult mai bun W10 decât W8.1. În afară de interfață, nu știu sincer ce mare diferență este între cele două.
M-am hotărât și-am să pun W 8.1 Pro pe 64 de biți.
Mai am încă o întrebare, dacă binevoiești să-mi răspunzi:
Eu folosesc dropbox-ul de mult timp. Și de fiecare dată când reinstalez Windows-ul, ca să pot partaja ceva de pe dropbox trebuie (pe lângă faptul că o să am același dosar de dinainte de instalare) să se sincronizeze total, și asta bănuiesc că-mi consumă destul de mult trafic de net. Iar eu am net de pe telefonul mobil. Odată ce reinstalez Windows-ul, trebuie să se resincronizeze tot dosarul dropbox, sau cel puțin partea pe care vreau s-o partajez online?
La fel pot spune și despre OneNote, căruia aș vrea să-i salvez toate setările (să țină minte ce agende au fost deschis și înainte de reinstalare).
Am vreo șansă pentru a face asta?
Sau trebuie s-o iau de la capăt?
E posibil cu vreun backup ceva?
Inainte de a renunta la w10 se pot incerca solutii gasite la o cautare pe google "windows 10 high cpu usage",
sau se poate incerca resetarea sau reinstalarea lui w10, urmata de instalarea driverelor.