Oricum in majoritatea daca nu in 100% din cazuri la dx diag o sa-ti apara mereu (prima) placa video integrata, si in unele cazuri iti arata si-o a doua placa. In functie daca ai Ati sau Nvidia, incearca cu driverul lor, sau cu alte programe gen 3dchip, drivereasy etc. Si Verifica in Furmark daca iti apare. Seteaza jocurile dorite pe placa video dedicata si o sa functioneze daca nu e cum zici tu (stricata).
Daca vezi imagine pe ecran, atunci nu ai placa video defecta.
Windows-ul nu are drivere pentru orice componenta.
Mergi pe site-ul producatorului laptop-ului, cauta modelul tau, descarca TOATE driverele pentru versiunea ta de windows si instaleaza-le (mai putin upgrade-ul de BIOS).
Astfel vei avea si performanta marita, si imaginea mai buna.
Ideea e ca indiferent de cate ori am instalat driverul placii video pe mai mukte variante de windows doar cea integrata imi aparea la dxdiag.
Daca ai si placa dedicata, atunci citeste in manualul utilizatorului cum se activeaza.
Si asta pentru ce e important?
Pai de exemplu Lenovo are un program care detecteaza automat daca un component este stricat.
E preinstalat acel program? sau imi poti spune numele lui?
Programul se numeste Lenovo Solution Center, dar daca nu ai un Lenovo nu cred ca o sa mearga pentru tine
Am un Lenovo G505s