Exista. Gen Corel Draw, Adobe Illustrator. Dar îți transforma pozele in format vectorial. Nu știu însă cu ce succes. Pentru că daca in format vectorial nu mai ai probleme cu claritatea, ceea ce poate duce la printuri de dimensiuni imense (vezi reclamele stradale), tu ca sa vezi fotografiile fie doar din aplicatie le poți vedea, sau exportate, dar atunci se pierde din calitatea imaginii.
Majoritatea aplicatiilor de editare a pozelor au functia sharp care incearca deblurarea pozei, dar rezultatele nu sunt asa de bune. Daca ar fi existat o aplicatie eficienta pentru deblurare, atunci dint-o imagine de 8 MP se facea o imagine de 16 MP si nu mai era nevoie de senzor de 16 MP, iar de la 16 mergeam la 32, 64, 128... Problema e ca lipseste informatia necesara unei poze clare si tot ce se poate obtine e un contur mai precis, dar detaliile fine vor lipsi. Deci trebuie cautata o aplicatie ce are functia sharp. Pentru android se cauta in google store sau play store sharpen image sau deblur image si s-ar putea incerca aplicatiile care apar in urma cautarii. Eu n-am folosit pe telefon aplicatii pentru deblurare si nu stiu care e mai buna.
GreenSky întreabă: