| alex155 a întrebat:

Exzista posibilitatea ca o placa video sa nu fie compatibila cu procesorul si invers?( adica o placa video sa nu mearga la capacitatea sa maxima sau chiar deloc din cauza procesorului)

Răspuns Câştigător
| AlecsRvaSpunePa a răspuns:

Procesorul nu prea are treaba cu placa grafica. Daca ai probleme cu ea poate fi din cauza sistemului de operare (Windows 7 mai are astfel de probleme).Mai poate fi vorba si de inconpatibilitate, nu poti avea procesor AMD si sa-ti pui o placa grafica Nvidia (Se poate, dar nu te astepta la prea multe). Placa grafica este on-board sau nu? Si asta conteaza! Daca este on-board, kit-ul de instalare se afla in general pe cd-ul de instalare a placii de baza, daca este off-board si nu ai kit de instalare original iti iei driver-ele de pe internet.

| alex155 explică (pentru AlecsRvaSpunePa):

Eu as vrea sa imi cumpar o placa video Nvidia GeForce. si un procesor Intel pentium..si ma gandeam sa nu am surpirze de genu sa nu fie compatibile unu cu altu

| alex155 explică (pentru AlecsRvaSpunePa):

Vreau sa imi cumpar o placa video Nvidia GeForce...si un procesor Intel pentium..si ma gandeam daca se potrivesc una cu alta

| AlecsRvaSpunePa a răspuns (pentru alex155):

Intotdeauna AMD se va potrivi cu componente AMD iar Intel cu componente Intel! Poti cumpara linistit daca sunt de acelasi brand!

| adrew a răspuns (pentru alex155):

Daca cumperi, cumpara una mai puternica decit cea integrata, altfel sint bani in vint

5 răspunsuri:
| timilian90 a răspuns:

Nu! placa video nu merge la performantele ei optime doar atunci cand se supra incalzeste si poti testa asta cu programul "speed fan ", sau cand nu ai instalat driverul. sau modelul respectiv de driver!