| Daniel26 a întrebat:

Foloseste cineva becuri LED? daca da, se simte la factura de energie electrica? sunt destul de scumpe...
Un astfel de bec care consuma, de exemplu, 13W, acest consum reprezinta consumul in 24 de ore daca ar sta becul aprins continuu?

4 răspunsuri:
| ombladon a răspuns:

Consuma 13Wh, deci 13W intr o ora...

| neutrino a răspuns:

13 W reprezinta puterea, nu energia consumata. Aceasta o calculezi inmultind puterea cu numarul de ore de functionare.

| relian a răspuns:

Daca folosesti becurile mai mult timp se merita.De altfel in curind sau viitorul apropiat se vor elimina becurile incandescente si fluorescente, deja in unele tari nici nu se mai fabrica decit becuri cu led.Se gasesc si restul becurile dar sint de pe stoc.La inceput erau scumpe astea cu led dar odata ce or sa se raspindeasca or sa coste cit costa acum un bec obisnuit.Eu folosesc becuri de genul asta dar nu locuiesc in RO.Preturile sint diferite fctie de firma producatoare si modul de iluminare sau ce lumina emite acel led.Nu toate becurile led sint la fel, au lumina diferita.Dar asa este consuma f putin sin plus au garatie, sau cel putin unde sint eu au garanie 10 ani de la data de cind l-ai cumparat.Cel mai bine e sa mergi la magazin si acolo intrebi de preturi de brand etc.Am scris mai mult sa ai asa ceva informatii.In general becurile led sint de 3 tipuri mai raspindite-cele cu lumina naturala culoare chestii de genul asta-becuri led cu limina soft si becuri led cu lumina puternica.Gasesti informatii daca cauti pe net.

| Ella070297 a răspuns:

E scump, dar la factura dai mai putin