E monitor CRT.probabil nu mai face vreun catod masa, a sarit vreo mufa ceva.
Recomand service autorizat!
Ca sa nu-l duci degeaba la service, il poti desface si sa verifici soclul, SCOS DE SUB TENSIUNE! E o placuta inscriptionata cu R, G, B.
Daca e imagine verde cu linii albe pe verticala sau inclinate, verifica lipiturile de pe flyback sau trafo linii.
Nu se vede cu dungi doar verde dar se intelege scrisul. Daca il intorc pe spate revine la normal.
Ah, verifica si cablul de date...am mai primit acum cateva zile un defect, dar pe albastru...erau lipituri uscate pe placa principala.
Verifica Lipituri uscate(daca nu stii ce-s alea, intra pe google image si cauta dry joints) se repara cu un letcon.Repet, service autorizat! altfel nu raspund pentru tine daca te electrocutezi.
Nu iti fa girji . Am mai deschis eu monitoare dar la acest monitor nu stiu care ii problema pentru ca ti-am zis ca zici ca are senzor cand il misc pe alta parte. O sa verific maine mai in detaliu daca nu o sa il duc la service sau o sa il schimb.
Un lcd SH il gasesti si la 90-100 de lei(bine, ii trebuie o revizie, masurata sursa, verificat condensatori etc). Manopera la monitorul tau o sa te coste intre 50-70 de lei.
Treaba cu "senzorul" ti-am mai zis, e un contact imperfect la lipituri, cablaje.