| king997 a întrebat:

Funda! cum imi dau seama daca pc'ul e compatibil pe windows7? la sunet...si placa de baza in special?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vezi cerintele de sistem, compara-le cu caracteristicile pc-ului si iti dai seama. Numai bine!

| introduaicinumele a răspuns:

Poi, daca PC-ul este ceva mai vechi, iti recomand Windows 7 pe 32 bit, nu 64 ca s-ar putea sa ai probleme cu driverii.

Daca PC-ul tau este asemanator/mai puternic de:
-procesorul sa fie ceva la 3 Ghz (a mers si pe netbookul meu, ma rog, de cand l-am luat avea un Windows 7, procesorul este un single la 2.6 Ghz). Dar recomand un dual core, zboara pe notebook-ul tatalui meu, si pe PC-ul meu.
- RAM 1 Gb pentru 32 bit, 2 pentru 64 (dar mai bine 2 pentru 32 si 4 pentru 64).
- placa video sa suporte DirectX9 sau mai recent.

Daca PC-ul tau are specificatiile de mai sus sau este mai bun, merge fara problemewinking aaa si driverurile le iei de pe site-ul producatorului (de exemplu nVidia pentru placa video) sau de pe CD-ul placii (daca il mai ai).

| victorandrei a răspuns (pentru introduaicinumele):

Win pe 64 biti nu merge instalat decat pe procesoare care suporta 64 biti asa ca nu are nici o treaba ce vorbesti tu de drivere.
Daca ai win pe 64 biti si nu gasesti drivere pe 64 pentru restul componentelor poti instala varianta pe 32 biti a driverelor.

| introduaicinumele a răspuns (pentru victorandrei):

Am toate driverele instalate, doar ca cele de 32 mai fac niste figuri uneori.
PS: mai este cineva care sa aiba procesor pe 32 bit? de-asta n-am mai zis de el...

| Axys a răspuns:

Sal ia trage cu un ochi aici :D

http://www.youtube.com/watch?v=yqjqhAcbrFk

| Axys a răspuns:

Si uite ce cerinte ai nevoie pentru windows 7

Dacă doriți să executați Windows 7 pe computerul dvs., iată de ce aveți nevoie:

Procesor de 1 GHz sau mai rapid pe 32 biți (x86) sau pe 64 biți (x64)

1 gigaoctet (GO) RAM (pe 32 de biți) sau de 2 GO (pe 64 de biți)

spațiu disponibil pe hard disk de 16 GO (pe 32 de biți) sau de 20 GO (pe 64 de biți)

Dispozitiv grafic DirectX 9 cu driver WDDM 1.0 sau mai recent

| Seby90 a răspuns:

Intra pe net, cauta placa video, placa de sunet si placa de baza, vezi ce scrie acolo daca exista varianta pentru windows 7, cateodata merg si cei pentru windows vista, sau... daca ai noroc, s-ar putea sa-i instalezi in compatibility mode, cu ceva erori.
Totusi daca ai un sistem mai low end, iti sugerezi sa stai la xp, este o platforma destul de stabila.

Numai bine, o zi buna.

| Stefan_Amisculesei_1998 a răspuns:

Instaleaza-ti 64bit-checker si programul iti spune daca procesorul poate rula windows 7 ( ai nevoie de un porcesor care poate suporta 64X bit) succes