Orice sursa de brand la 500W ar trebui sa-ti tina sistemul fara probleme. Trebuie doar sa fii atent la alimentare cand cumperi 760, unele folosesc 6+8 pini iar altele 6+6, ai grija ca sursa sa aiba tipul respectiv de alimentare ca sa nu mai faci un drum in plus. Eu m-as indrepta catre un Cooler Master, Thermaltake sau chiar Sirtec. In caz ca vrei sa te dumiresti singur, uite aici un calculator care iti va estima consumul viitorului calculator in functie de componente: http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
i5 + 760 e combinatia ideala in acest moment. nu vad de ce cineva ar alege un fx in locul unui i5 iar r9 este putin inferioara unui 760 si asta cu un consum mai mare.
Un calculator cu aceeasi configuratie ca si al tau, cu 3 coolere pentru carcasa, 2 placute de ram, 2 harduri si untitate DVD consuma in jur de 370W fiind recomandata o sursa cu minim 430W. Eu ti-am spus 500W pentru ca probabil iti vei mai cumpara un hard, poate pui si un TV tunner si mai conectezi alte periferice la PC. Dar nu orice sursa NO NAME, ti-am spus sa te axezi catre ceva profi, iti poti da seama de calitate si dupa pret, cam orice peste 300 RON la 500/550W, va fi de calitate.
Daca spui ca nu te pricepi spune-mi catre ce 760 tinzi ca sa rezolvam si problema cu alimentarea. De exemplu Gygabyte au o racire foarte buna pe cand MSI sunt cele mai silentioase 760. EVGA a cam dat chix cu seria 760 asa ca nu ti-as recomanda, desi sunt prezentate ca top of the line.
Cand vine vorba despre calculatoare incearca sa te indrepti intotdeauna catre solutia mai rece, indiferent daca vrei OC sau nu. Caldura si fluctuatiile de tensiune sunt cei mai mari dusmani ai calculatoarelor. Dupa o vara mai calduroasa, de exemplu, vei auzi o gramada de insi ca se plang de sunetele pe care au inceput sa le scoata calculatoarele si asta se intampla pentru ca nu folosesc produse de calitate, calculatoarele se supraincalzesc, coolerele se supratureaza si de aici se poate intampla orice, de la un sunet enervant produs de un cooler care si-a schimbat putin pozitia si acum face toata carcasa sa vibreze pana la saturarea anumitor componente care va fi vizibila ceva mai tarziu.
Tu oricum nu vei avea nevoie de OC, si procesorul si placa video au turbo boost, adica OC garantat de producator. Varianta OC de la Gyga are aceeasi racire ca si modelul de baza, din cate stiu, dar e Rev 2.0, adica are cel putin o mica modificare fata de modelul initial. Cum diferenta de pret e infima as zice sa iei OC Rev 2.0.
Cat despre sursa mi se pare cam overkill, o sursa mai ieftina iti va tine sistemul la fel de bine. Daca ar fi totusi sa aleg intre cele doua as merge pe Cooler Master, am folosit repectivul brand de mai multe ori si nu m-a dezamagit niciodata. Alimentarea placii 760 de la Gigabyte este de 6+8 dar amandoua sursele vor fi compatibile cu placa.
Vezi ca nu sunt tocmai silentioase, nu au 3 coolere degeaba. Am inteles ca in idle unele Gigabyte polueaza fondul fonic si abia la turatii mai mari sunetul enervant dispare. Nu ma intelege gresit, toate au plusuri si minusuri, placa este foarte buna si are o racire superioara celorlalte, eu doar te pun in tema sa stii la ce sa te astepti.
Am facut in jur de 10 calculatoare cu surse Cooler Master si nu am avut niciodata probleme cu ele ba chiar m-au suprins placut cand am avut niste probleme de tensiune intr-o retea si niciun calculator cu Cooler Master nu a avut de suferit, pe cand la altele, unele cu surse de calitate altele nu, m-am trezit cu componente prajite. Nici cu Seasonic nu am avut probleme dar nu prea le recomand pentru ca mi se par putin overpriced dar asta nu inseamna ca nu sunt bune sau ca vei avea vreodata belele cu ele, e mai mult o preferinta personala. Ti-am spus, in banii aceia poti alege aproape orice sursa de pe piata si vei avea un produs de calitate, mai ales ca nu ai o configuratie care va suge curent pe paine.
Mergi pe ce vrei, problemele in cazul tau vor tine doar de noroc si nu de o alegere gresita a componentelor. Poti lua Seasonic si sa-ti crape sau Cooler Master si sa se intample acelasi lucru. Eu am dat o carca de bani pe o placa de baza Gigabyte pentru o configuratie de vreo 8000 ron pentru cineva. Placa avea toate tehnologiile si protectiile de pe pamant dar a crapat dupa doua luni. In final, totul se rezuma la noroc...
Mergi linistit pe ce vrei, calculatorul va avea tot ce ii trebuie ca sa functioneze perfect indiferent de sursa pe care o vei alege dintre cele doua.
Bafta si distractie placuta, in jocuri, pe noul calculator!
Individul nu a avut nici o vina, unele componente au mici defecte din fabrica si dupa o perioada se defecteaza pur si simplu, indiferent de brand sau de pretul platit pentru ele.
Eu nu am spus ca nu exista modele de CoolerMaster mai scumpe decat modele de Seasonic, am spus ca Seasonic sunt overpriced per total asta insemnand ca trebuie sa compari doua surse cu EXACT aceleasi specificatii, cabluri, tehnologii si materialele din care sunt confectionate. In plus, am spus ca e o parere mai mult personala si sa cumperi ce vrei, pare ca incerci sa ma inveti tu pe mine cum sta treaba cu calculatoarele ceea ce mi se pare cam deplasat, nu ma intereseaza nici ce ti-au spus tie prietenii si nici ce ai citit pe net, lucrez cu calculatoare de peste 10 ani si parereile pe care mi le-am format nu sunt din auzite, spre deosebire de voi.
Ti-am spus deja de mai multe ori sa iei ce sursa vrei, esti autist sau iti da creierul rateuri? Ce n-ai inteles? Eu deja regret ca te-am ajutat dar presupun ca asa se intampla cand iti rupi din propriul timp sa oferi o mana de ajutor, ajungi sa fii certat si pus la indoiala de niste neica nimeni.
O sursa de 500W iti trebuie dar nu o pocnitoare.
Sfatul meu ar fi sa iti cumperi ceva de calitate ca sa nu iti bati joc de celelalte componente. Poate acest model de la thermaltake: http://bit.ly/1f3cKKg