| Alion a întrebat:

FUNDA! salutare tpu.ro! am un pc cu configuratia urmatoare : placa de baza asrock p4dual-915gl, procesor Intel pentium(R) 4 de 2.8 ghz, memorie ram 512 mb, placa video integrata de 256 mb; intrebarea mea este cam ce potential de overclocking are sistemul? va rog raspundeti doar daca va pricepeti! si link-urile sunt binevenite. Aaaa si inca ceva : daca fac overclock-ing la procesor, si acesta are placa video integrata in el ii creste si ei potentialul? Multumesc!

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Lasa overclocking ul si cumparati niste ram ca aia e problema ta.

| DimLight a răspuns:

La ce ai tu faci degeaba overclocking;
de ce? pentru ca ai placa video integrata si prea slaba iar daca poti si ii faci ovecklock si placii video risti sa iti arzi cipul sau poate chiar placa de baza, sincer ce ai tu e chiar mai slab decat configuratia mea de laptop(si il am de vreo 3-4 ani.)

| raidxp a răspuns:

Ai posibilitatea de a face overclocking, adica marind voltajul procesorului, acesta se va incalzi mult mai tare, deci racirea va trebui sa fie mult mai buna.dar riscurile sunt mari, pot duce la instabilitatea sistemului si arderea procesorului..si in nici un caz cu 512 Mb memorie...Deci nu zic ca nu se poate, dar il faci pe riscul tau..si nu iti fa iluzii ca pc-ul tau va zbura...e un amarat de procesor pe 478 ce vrei de la el, a fost si el tare la vremea lui, ori cauta un core duo pe 478, nu cred ca in magazine sa mai gasesc dar incearca pe okazii, uite asa ceva ti-ar trebui http://www.alibaba.com/......_5GHz.html

| Alion explică:

Intr-adevar am doar 512 ram, dar am mai adaugat memorie virtuala (din hdd) inca 1, 5 gb si 4 gb pagefile, deci ar trebui un procesor mai rapid ca sa faca fata transferului; intr-adevar nu mai e nimic de capul pc-ului, dar il am de 6-7 ani, fara sa mai bag nimic in el; asa cum l-am cumparat asa l-am pastrat, oricum nu vreau overclock-ing pentru jocuri, il vreau pentru viteza propriu-zisa a pc-ului, sa il mai tin 2-3 ani pana ajung la facultate si imi iau laptop big grin; din ce am inteles de pe net e mai sigur si mai usor de controlat overclock-ingul daca il fac printr-un program, decat direct din bios; ce programe imi recomandati?

| Ghitoaica_Florentin_1998 a răspuns:

Salut nu stiu ce potential are dar stiu ca daca faci overclock la procesor nu va creste si placa video placa video va trebui sa ii faci separat overclock daca vreiwinkingpentru overclock incearca msi after burner dar eu nu prea te sfatuiesc sa faci overclock deoarece e posibil sa ti se arda componentelewinking