| qpa a întrebat:

[GAME PROGRAMMER] Vreau sa fac un joc pe calculator. Intai voiam pentru android, dar cred ca tot windows. 2d, nu foarte complicat, avand in vedere ca e primul meu joc.
Stiu c++, bine, sunt cls a 12-a.
Ce parte din programare ar trebui sa studiez? Cam ce tehnologii software mi-ar trebui?
Vreau sa aiba sunet, culoare, lvl-uri, playeri.
Ma intreb cam ce mi-ar lua sa-l fac multiplayer; sunt convinsa ca e la un cu totul alt level. Dar daca stiti si-mi puteti spune.
Oh, si daca stiti niste siteuri sau carti care v-au ajutat pe voi, v-as fi recunoscatoare.

thx

Răspuns Câştigător
| BLKZ a răspuns:

In C++ iti trebuie multe cunostinte, foarte multe, ca sa poti face un joc cu criteriile tale. Foloseste cel mai bine Ogre 3d.

2 răspunsuri:
| Kenichi a răspuns:

Esti clasa a12a sti c++ foarte bine dar nu sti cine e cel mai bun prieten al nostru in zilele astea, acum daca nu ai auzit de el permite-mi sa ti-l prezint pe Google intri aici www.google.ro si iti va raspunde la orice intrebare posibila, asta numai daca stii sa il folosesti

| hultan a răspuns:

Salut!
daca mai vrei sa creezi jocuri te pot ajuta eu
arunca o privire aici http://ethanonengine.com/
Ethanon engine este un game engine folosit pentru crearea jocurilor 2D
este usor de folosit...necesita programare in angelscript(un limbaj foarte asemanator cu c++) care il poti invata usor... daca vrei mai multe detalii ma poti contacta la adresa de messenger : cataciocan00@yahoo.com