Nu ai spus ce capacitate au hardurile.
Unele probleme de recunoastere pot fi generate si din aceasta cauza.
Uita-te la descrierea placii de baza de pe pagina producatorului. Poate sunt anumite limitari.
Seagate are 250 GB iar Western Digital verde 1.5 TB, ma gandesc ca totusi 250 GB e o capacitate f mica pe SATA, deci ar trebui sa fie ok
Adevarat, dar cel mai bine faci testul cu un hard Sata de 160 gb (imprumutat, ca sa nu-l cumperi degeaba). Eu am avut o placa ECS tot pe IDE (fara SATA) si se specifica la descriere faptul ca nu recunoaste mai mult de 250 gb.
Ce ai mai putea face tu, tot ca test? Sa legi hardul Sata in regim de Ide (sunt cabluri adaptoare; sata to ide), sa vezi macar daca e recunoscut cel de 250 gb pe aceasta configuratie.
Eu am legat un Sata 320 gb ca test, desi stiam ca nu va fi recunoscut.
E posibil ca nedetectarea hardului sa tina si de Bios, dar necunoscand setarile acestuia, nu pot decat sa-mi dau cu presupusul. Intra tu in Bios (numai daca te pricepi) si analizeaza optiunile acestuia legate de hard.
http://www.ecsusa.com/......NLOAD.aspx
Am rezolvat problema, placa de baza fiind veche nu recunoaste decat sata 1, deci trebuia ca cele 2 hdd-uri sa fie limitate la sata 1, adica de exemplu la WD sa pun jumper pe pinii 5-6 ca sa il limitez de la 3GB/s la 1.5 GB/s cat e pe sata 1.
Andrei1124 întreabă: