| Minato29 a întrebat:

Hei am o intrebare: De ce atunci cand pun un GIF pe tumblr acesta arata ca o imagine obisnuita ( nu misca, nu e animata). Sunt sigur ca e GIF, l-am facut in Photoshop CS6 si i-am dat : "Save for Web". Mentionez ca folosesc Google Chrome ( Dar nu mi-a mers pe niciun browser ).

2 răspunsuri:
| Seby90 a răspuns:

laughing)))))))))))))))
Mor de ras.
GIF este extensia, este drept este si containerul unor succesiune de poze astfel creaza iluzia unui filmulet foarte basic. DAR asta nu inseamna ca daca ai salvat un proiect ca gif acesta va fi animat 100%. Optiunea de save for web nu face decat sa comprime si mai mult si optimizeze mai bine astfel incat dupa ce pui poza pe net, nu ii va lua browserului 7 ani sa se incarce.

Si spui ca l-ai salvat in photoshop ca gif, pai daca faceai gif in photoshop trebuia sa umblii la niste chestii mai avansate, si sa editezi / creezi GIFul frame cu frame, ceea ce ma indoiesc ca ai facut.

In schimb, daca ai vrut sa il editezi sa adaugi scris sau sa tai o bucatica din el, bad news for you, acestea nu ti-a importat / exportat decat primul frame.

Succes, ia un soft care se ocupa de gifuri strict. Cu photoshop e prea greu.

| SuperMagicSmile a răspuns:

Poate e prea mare.
De obicei, limita la gifuri este de 1MB pentru cele mari (sa zicem, peste 200 pixeli latime si pana in 500 care e marimea maxima) si 2MB pentru gif-urile mici. Daca ai depasit marimea, nu iti va merge gif-ul si va arata ca o imagine statica.

Pentru a micii un gif, trebuie in primul rand sa diminuezi nr. de 'frames' (de obicei, cand fac un gif de 500 pixeli are in jur de 10 frames, iar daca fac unul mic pana in 40 de frames).

Daca nu, poti de asemenea sa faci gif-ul alb/negru. Desi iti mareste drastic dimensiunea la inceput, din moment ce e alb/negru, cand salvezi gif-ul poti alege optiunea de culori 128 in loc de standardul 256 (daca gif-ul ar fi color s-ar vedea mai prost din moment ce ii tai nr. de culori, dar cand este alb/negru nu se observa) si dimensiunea va scadea happy

Sper ca te-am ajutat!happy