Verifica daca cablul de internet este conectat la INTRAREA router-ului (mufa WAN, de culoare diferita de cealalte 4).
Cand mufa se conecteaza in router, pe panoul de Led-uri trebuie sa se aprinda Led-ul WAN, indicand conectarea electrica.
In pasul urmator, trebuie configurat router-ul, asa cum este descris in Manualul de Utilizare dat de fabricant.
Daca nu te descurci, apeleaza la un cunoscator (eventual suna la furnizorul tau de internet, sa trimita pe cineva).
Cauta manualul routerului online dupa modelul routerului. Ii gasesti numele pe eticheta. gasesti in manual toate instructiunile necesare. Daca ai internet de la rds, va trebui sa intri pe pagina lui unde trebuie sa setezi o conexiune pppoe si sa bagi utilizatorul si parole pe care le ai de la rds. (gasesti toti pasii in manual)
Nu poți să bagi cablul și să te aștepți să meargă, trebuie configurat. Din interfața routerului ( http://192.168.0.1/ sau 192.168.1.1 ) trebuie făcute setările :
- in cazul in care ip-ul e dinamic selectezi DHCP/Dynamic si găsește singur
- In cazul in care e static trebuie introdus ip-ul gateway-ului, masca de rețea și ip-ul dispozitivului
- in cazul ppoe introduci username și parola.
Sună la firma de unde ai internet și explică situația. Noi nu putem sa te ajutam prea mult.
Routerul nu detectează AP-ul (acces pointul) deoarece trebuie setat pe DHCP (pentru a-și lua automat adresele de conectare) sau PPPoE.
Intră în panelul routerului, conectează-te cu user și parola, iar în setări, la tipul de conexiune setează DHCP (Salvează) și restartează routerul.
Dacă nu-ți funcționează prin DHCP, probabil ai o conexiune de tip PPPoE, dar nu cred din moment ce te-ai conectat imediat prin DHCP direct la cablu (conexiunea din Windows este setată default pe DHCP, iar tu te-ai conectat prin DHCP fără o conexiune broadband cu PPPoE).