| marianaadriana a întrebat:

Hei! Azi mi-am cumparat un nou card micro sd de 8 GB. Tipa de la magazin mi-a zis sa-l reformatez. Ce-i aia? Si cum se face? Cardul este de la Kingston. big grin help please puppy dog eyes

Răspuns Câştigător
| al3xander a răspuns:

Da bine tipa de la magazin nu prea stiia ea despre ce este vorba. de obicei cardurile sunt formatate din fabrica in FAT32 (sistemul de fisiere compatibil pentru calculatoare, telefoane, tablete etc.). daca l-ai bagat in telefon si merge nu trebuie sa-i mai faci nimic.

3 răspunsuri:
| georgiocool a răspuns:

Salut daca vrei sa-l reformatezi intri la card si iti va aparea la optiuni etc sctiunea formatarea.asa este bine sa reformatezi vum sa-r zice stergi tot dupa el si poti elimina eventualele erori etc. chiar daca nu este nimic pe el.parerea mea reformateaza-l si totul este ok nu iti face probleme

| stlucian a răspuns:

Se numeste formatare.
Prin formatare un mediu de stocare este pregătit pentru stocarea de fişiere. Formatarea constă în impărţirea spaţiului de stocare disponibil în compartimente ce pot reţine o cantitate fixă de date. Aceste compartimente, denumite clustere, sunt manipulate de către sistemul de operare pentru stocarea şi accesarea sistematică a informaţiei.

In primul rind, trebuie stiut ca smartphonurile suporta carduri care au un format fisier fat 32.si ext.2, 3, sau 4. acestea sunt valabile numai ptr.telefoane cu android os.ptr celelalte, doar fat 32.
procedeu:
a)descarci si instalezi minitool partition wizard, pe care il gasesti pe google.
b)dupa ce instalezi programul, il deschizi,(binenteles, mai intai trebuie sa conectezi cardul la pc)
selectezi cardul respectiv(ai grija sa nu selectezi alta partitie-spre ex:o partitie din hard discul pc-ului.)
c)dai formatare, alegi fat 32, aplly si astepti sa se formateze.asta e tot.

| alexxis0712 a răspuns:

Stergi tot dupa el are o functie format.Si se sterge tot din el