Twitter-ul e un loc in care poti scrie si impartasi foarte simplu cu altii prin mesaje scurte ce faci sau ce te intereseaza, e un loc in care poti comunica cu prietenii, familia, cunoscutii sau necunoscutii din lumea intreaga
Twitter-ul e un loc in care poti scrie si impartasi foarte simplu cu altii prin mesaje scurte ce faci sau ce te intereseaza, e un loc in care poti comunica cu prietenii, familia, cunoscutii sau necunoscutii din lumea intreaga – cu conditia ca ei sa aiba la randul lor un cont pe Twitter.
Ce are mai special Twitter-ul? Poti scrie prin intermediul lui tot ce-ti trece prin cap, despre toate lucrurile mici din viata ta, pe care probabil ca nu le-ai trimite prin email sau sms tuturor prietenilor – ca de exemplu ca ACUM bei o cafea cu frisca sau ca asculti o piesa la maximum + un link spre videoclipul melodiei.
In mod teoretic, comunicarea pe Twitter e publica – oricine poate vedea ce faci tu si mesajele pe care le trimiti, daca e interesat – dar nu e si o conditie obligatorie, poti avea un profil privat si doar persoanele sau prietenii selectati de tine pot vedea ce anume scrii.
Avantajul Twitter-ului in fata serviciilor de mesagerie instantanee, gen Yahoo Messenger, Google Talk etc. e ca poti comunica cu mai multe persoane in acelasi timp, la fel ca prin intermediul unui blog (ce e ala blog?), doar ca limita unui mesaj este de 140 de caractere.
Ca in orice retea sociala, exista posibilitatea de a personaliza modul in care arata pagina de profil si poza de avatar.
Termeni de stiut
Mesajele trimise prin intermediul Twitter-ului se numesc Tweets, ori Tweeturi daca e sa romanizam termenul, si apar in pagina proprie de profil, dar si in pagina celor care au ales sa urmareasca ceea ce scrii. Cei care urmaresc ceea ce trimiti se numesc Followers ori "urmaritori". La randul tau poti urmari o serie de persoane, astfel incat mesajele lor sa apara in pagina ta.
Pe langa mesajele publice exista mesaje adresate si raspunsuri (la tweeturi), care incep cu @numele_prietenului. Mesajele adresate vor aparea in pagina persoanei respective indiferent daca acea persoana te urmareste sau nu.
Si pentru ca serviciul sa fie complet Twitter-ul ofera si posibilitatea de mesaje private (numite mesaje directe sau DM) intre doi utilizatori, cu conditia sa se urmareasca reciproc. Comanda e la fel de simpla: d numele_prietenului.
Cum se foloseste Twitter-ul
Se poate folosi din browserul de internet preferat la adresa twitter.com, de pe telefonul mobil, daca ai acces la internet mobil, pe adresa m. twitter.com sau printr-o serie de programe gratuite.
Twitterfox e una dintre cele mai populare aplicatii pentru Twitter, e o extensie pentru browserul Mozilla Firefox.
Tweetdeck – o aplicatie desktop de sine statatoare (bazata pe Adobe Air – care trebuie la randul sau instalat pentru a functiona), dar disponibila si pentru iPhone.
P. S: Eu nu îmi atribui răspunsul, ca fiind personal, nu-mi permit să fac asta, de aceea nu cerşesc funde. Dacă alegi să-mi declari câştigător răspunsul, mulţumesc! Dacă nu, sunt mulţumită că răspunsul vă va folosi ţie, sau altor utilizatori.
E un fel de facebook, dar in engleza
majoritate(aproape toate) vedetele au cont acolo!
bye-bye
Okay, stiam si eu ca e un site de socializare da nu stiam cum se foloseste sau cum functioneaza .
Este un site aproape la fel ca facebook sau hi5 unde poti vorbi cu vedete sau cu persoane normale. pui poze, videoclipuri...