Core=nucleu.Cu cât mai multe cu atât calculatorul se va mişca mai repede.Atenţie e important ca ele să fie reale nu virtuale.
""cores" la procesor? Si are vreo influenta asupra bateriei? "
- nimic doar că o golește ceva mai repejor
Ai aici tot ce trebuie sa stii despre asta:
https://www.neway.mobi/......-core.html
Cores sunt nuclee. Depinde de procesor si generatie, sunt procesoare noi cu 8 cores care consuma mai putin ca unele vechi cu 4.
Nucleele sunt tot niște procesoare, dar mai mici și corectate între ele pentru a forma un procesor unitar.
Majoritatea telefoanelor nou lansate au de la 4 în sus, cele mai performante au 8 sau mai multe.
Avantajul procesoarelor cu mai multe nuclee (cores) este acela că permit rularea corespunzătoare a mai multor aplicații simultan (când treci de la un tab la altul) fiindcă fiecare nucleu procesează câte una și nu mai apar acele erori enervante ca la telefoanele mai vechi.
Alt avantaj este economisirea bateriei, când folosești doar o aplicație simplă nu mai este nevoie să folosești toată puterea unui procesor, ci doar a unui singur nucleu sau câteva.
Mersi mult pentru explicatie, m-ai facut sa inteleg mai bine.
Deci nu exista vreo corelatie de genul mai multe nuclee -> afecteaza viata bateriei? Nu stiu unde citisem sau cine imi spusese ca un octa-core nu e asa ok din cauza asta. Dar cum nu ma pricep, poate sa imi fi spus orice...
Un procesor cu multe nuclee consumă bateria când sunt toate folosite la capacitate maximă (cel mai adesea la jocuri) dar la o utilizare normală teoretic ar trebui să consume mai puțin, dar mai sunt și alți factori de luat în calcul cum ar fi dimensiunea ecranului sau folosirea intensă a datelor mobile.
Alexandru250201 întreabă: