Nu stiu ce linux ai, ar fi trebuit sa postezi asta
vezi daca nu ai undeva o optiune de limba (in RO/EN/FR/IT, ce laptop ai avea) si pune-o pe fiecare pana iti merge parola
daca nu ai, atunci
apasa:
ctrl+alt+f1
daca nu obtii un login, apasa alt+F2, pana la alt+f4
cand obtii un login intra cu userul si parola ta
daca nu poti sa intrii, scrie parola in loc de user, si vezi daca se scrie corect (ce a scris flixbuster e corect, dar el nu are unde sa scrie parola in text daca nu isi poate scrie username sau orice altceva)
daca nu o scrii corect, atunci chinuie-te sa scrii corect, dupa care te intorci in X cu alt+f5 pana la alt+f9 (una dintre ele va merge) si scrie-o acolo cum ai scris-o corect in text
daca tot nu merge atunci singura soutie e un stick facut cu un linux live, eu recomand knoppix, si recuperat parola cu linie de comanda si alte cioace, bun venit pe lunix
ultima solutie cauta pe net: distributia ta de linux urmat de "password recovery"
Te referi ca ai sistem de operare Linux sau ca modelul laptopului este "ASUS Linux x86_64"? Ca nu am auzit de modelul respectiv. Vezi poate ai inversat campurile si ai scris invers cand ai pus parola.
Cea mai simpla verificare este sa te uiti daca nu cumva (din orice motiv) s-a schimbat layout-ul de tastatura.
De exemplu, layout-ul UK are @ si # in alta parte decat layout-ul US. Layout-ul RO e si el diferit - si tot asa.
Sugestie: verfica parola intr-un camp clear text (username, de exemplu) - adica scrie parola ca text clar si observa daca ce se vede este ce crezi tu ca ar trebui sa se vada.