| jariana a întrebat:

Hei! Nu mai pot intra pe laptop (ASUS Linux x86_64.Imi tot cere sa pun parola, iar eu pun parola CORECTA si zice ca e incorecta. Apoi imi da "Sugestie parola" iar apoi imi da fix parola mea corecta.Nu il mai pot opri complet.Tin sa mentionez ca nimeni nu a intrat pe el ca sa imi schimbe parola pentru ca am fost langa el. Sper ca ati inteles situatia.Va rog ajutati-ma! Multumesc!

Răspuns Câştigător
| ziftode a răspuns:

Nu stiu ce linux ai, ar fi trebuit sa postezi asta
vezi daca nu ai undeva o optiune de limba (in RO/EN/FR/IT, ce laptop ai avea) si pune-o pe fiecare pana iti merge parola

daca nu ai, atunci
apasa:
ctrl+alt+f1
daca nu obtii un login, apasa alt+F2, pana la alt+f4
cand obtii un login intra cu userul si parola ta
daca nu poti sa intrii, scrie parola in loc de user, si vezi daca se scrie corect (ce a scris flixbuster e corect, dar el nu are unde sa scrie parola in text daca nu isi poate scrie username sau orice altceva)
daca nu o scrii corect, atunci chinuie-te sa scrii corect, dupa care te intorci in X cu alt+f5 pana la alt+f9 (una dintre ele va merge) si scrie-o acolo cum ai scris-o corect in text

daca tot nu merge atunci singura soutie e un stick facut cu un linux live, eu recomand knoppix, si recuperat parola cu linie de comanda si alte cioace, bun venit pe lunix

ultima solutie cauta pe net: distributia ta de linux urmat de "password recovery"

2 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Te referi ca ai sistem de operare Linux sau ca modelul laptopului este "ASUS Linux x86_64"? Ca nu am auzit de modelul respectiv. Vezi poate ai inversat campurile si ai scris invers cand ai pus parola.

| flixbuster a răspuns:

Cea mai simpla verificare este sa te uiti daca nu cumva (din orice motiv) s-a schimbat layout-ul de tastatura.

De exemplu, layout-ul UK are @ si # in alta parte decat layout-ul US. Layout-ul RO e si el diferit - si tot asa.

Sugestie: verfica parola intr-un camp clear text (username, de exemplu) - adica scrie parola ca text clar si observa daca ce se vede este ce crezi tu ca ar trebui sa se vada.