| MDSanonim a întrebat:

Hei salut vreau sa imi fac un calculator si am o nelamurire.Compatibilitatea componentelor cum stiu daca sunt componente? Compatibilitatea este chestia aia specificata "Interfata PCI Express 3.0" Asta inseaman compatibilitate adica daca o placa de baza are PCI Express 3.0 si o placa video are PCI Express 3.0 inseamna ca sunt compatibile?

Răspuns Câştigător
| RaduTN a răspuns:

Eh. Toate componentele au un slot unde intra, atata vreme cat acest slot se potriveste trebuie sa fie totul bine si frumos. Dar, la procesoare trebuie sa verifici si daca versiunea de BIOS al placii de baza suporta procesorul tau. La placi video este mai usor, slotul poate fi PCI Express sau slotul vechi AGP. Nu se mai fabrica placi de baza cu slot AGP de ceva timp. Acuma daca tu ai placa video cu PCI Express 3.0 si placa ta de baza suporta PCI Express 2.0 nu este nici o problema. Tot sunt compatibile. Sau invers, placa video cu 2.0 si placa de baza 3.0.

| MDSanonim explică (pentru RaduTN):

Dar daca ar fi de ex PCI Express 3.0 si PCI Express 2.0 ar fi compatibile?

| MDSanonim explică (pentru RaduTN):

Dar mai am o intrebare, tipul de memorie conteaza?

| RaduTN a răspuns (pentru MDSanonim):

Da.

| RaduTN a răspuns (pentru MDSanonim):

Acuma nu stiu la ce te referi. Tipul de memorie al placii video? GDDR5, DD3, etc sau la ce te referi?

5 răspunsuri:
| PrunaPătrată a răspuns:

Sunt compatibile, o placa video care are slot PCI Express 3.0 poate intra linistit intr-o pe o placa de baza care foloseste PCI Express 2.0, la fel si invers.