Nu merită sa dai atitia bani plus instalarea lui costa anul trecut 500 lei, daca aveai un apartament sau macar o garsoniera mare da era o afacere, dar asa in 16 mp un ventilator este suficient, gasesti lustră cu ventilator si pe olx la preturi decente, si un electrician sa ti o instaleze in tavan nu te va costa cit un aer conditionat, dar in garsonieră stai tu sau o inchiriezi? Ca daca o si inchiriezi nu renteaza deloc ca chiriasii strica tot i ti vor strica telecomanda aerului daca este o familie cu copii mici. Plus sa scumpit rau lumina, iar un aer conditionat consumă enorm te va costa pe putin 500 lei lumina, pe cand o lustra cu becuri si cu ventilator nu consuma asa mult ca i pui becuri economice si in garsoniera va face destul aer ventilatorul ca este puternic si are 2 trepte de viteza se poate seta sa invirta paletele in ambele sensuri.
Nu vreau neaparat sa-l folosesc, fiindca pozitionarea garsonierei este una foarte buna( garsoniera in total are vreo 34m^2, doar camera e de 16m^2), nu este nici foarte cald vara, si nici foarte frig iarna, indraznesc sa spun ca e o temperatura constanta in mai tot timpul anului, il iau pentru aspect mai mult, intrucat deja sunt trase firele pentru AC si m-am saturat sa vad acele tuburi ca niste tentacule iesind din perete)
Da, si mie mi se pare ca arata mai fancy decat celalalt
Citeste si tu ce mai zic cei care au cumparat si au folosit. Il cumperi sa acoperi gauri si cabluri? Mda e bun si asa,daca nu folosesti,atunci elimina cablurile,acopera gaurile si te costa mult mai putin.
Tu intrebi de aparat de aer conditionat,altul iti spune sa cumperi ventilator de parca ventilatorul face caldura sau rece, te minunezi ce pot scoate unia din ei.
Ca o recomandare, sa pui condenserul in balcon, asta daca ai balcon, ori jos ori pe perete, cum e mai bine pentru tine.Nu il pune atarnat afara pe ziduri ca dupa o sa il mai curete bunica si uite asa apar probleme,vin aia se uita face ce face,mai baga ceva freon,zice gata merge brici,dupa o zi vezi ca face la fel toate astea pentru ca condenserul este murdar si nu mai poate fi curatat,decat daca il suni pe Spiderman
Scuze condenserul este aparatul ala de afara,ala ce sta atarnat ca o mamliga de zid si arata si naspa.
De regula minispliturile astea se defecteaza rar, asta daca il intretii normal.
Vezi ca ala primul, sau nu mai stiu care din ele nu vine si cu conducte, sau cum zic ei Kit de instalare, mai trebuie sa dai alti bani si pe alea.
Intreaba, in pretu ala este si kitu de instalare sau e fara.Intrebi apoi si cat costa.
Kitu ala is de fapt 2 tevi de cupru ce leaga unitu din interior cu ala de afara.
Dar banui ca in balcon no sa poti pune, pentru ca nu-s gauri date acolo pe zidu ala, ca urmare tot spanzurat o sa fie
Asta e.Cand vin aia sa instaleze, asa ca idee sa intrebi ala spanzuratu cine si cum o sa il curete, asta sa vezi ce raspuns or sa dea aia.
Prima mea impresie a fost Tesla
apoi am confirmat-o:
https://www.google.com/search?q=tesla+air+conditioner+vs+whirlpool
https://www.celmaibuntop.ro/......rter-0052/
Tesla locul 3, Whirpool locul 7
unde mai pui ca tie de fapt nu iti trebuie, asa ca Tesla e mai ieftin si are si WiFi (deci vii incalzit de pe drum si de pe telefon dai drumul la ac cu 1h inainte;) )