| DaKKaR21 a întrebat:

As vrea sa stiu ce rol are un obiectiv la un aparat foto!
--FUNDA--

Răspuns Câştigător
| JustLexu a răspuns:

Obiectivele reprezintă unele dintre cele mai importante componente ale unui (D)SLR, ajutând astfel la creearea unei imagini clare pe senzorul aparatului de fotografiat. Obiectivele, datorită compoziţiei lor (lentile pentru scăderea dispersiei, lentile pentru reducerea aberaţiilor cromatice, lentile pentru a apropia, etc.) sunt de foarte multe feluri, caracterizând fiecare câte un gen de fotografie

Lentilele unui obiectiv se folosesc de fenomentul de refracţie pentru a aduce o imagine clară, pe senzorul aparatului de fotografiat. Raza de lumină ce trece prin obiectiv parcurge un drum lung până la senzor, fiind reflectată de mai ulte ori în interiorul obiectivului.

Astfel, în tot acest drum al razei aceasta suferă diferite corecţii specifice lentilelor. Fie că este micşorată, fie că este mărită, fie că sunt reduse reflexiile solare sau alte astfel de detalii, raza de lumină este cea care dă naştere imaginii de pe senzorul aparatului de fotografiat.

| DaKKaR21 explică (pentru JustLexu):

Multumesc ca ai acordat din timpul tau explicandu-mi! Din partea mea ai o funda meritata! Sarbatori fericite man!

| JustLexu a răspuns (pentru DaKKaR21):

Multumesc pentru funda.

Sarbatori fericite si tie!

3 răspunsuri:
| simpluone a răspuns:

Pe scurt poti face un zoom mai puternic sau sa prinzi un cadru mai mare. Este "binoclul" aparatului de fotografiat