Tld (teminatia in limbaj mai putin tehnic) nu are absolut nicio legatura cu originalitatea sau increderea sitelui. Oricum nu exista site uri originale sau false. Exista site uri si atat.
Da, ai dreptate, insa nu stiu exact la ce se refera autorul intrebarii, presupun ca se refera la site-uri clona (phishing) care pot fi descoperite de obicei ca in loc de adresa originala au un IP sau o adresa ciudata, nu sunt securizate (sunt site-uri normale care incep cu http:// in loc de https:// care reprezinta o conexiune securizata) sau chiar daca sunt securizate certificatul este invalid si iti dau o eroare ca nu este recunoscut (site-urile securizate au certificate emise de anumite organizatii care sunt recunoscute si de exemplu eu daca fac un certificat nu va fi recunoscut si desigur nu va fi de incredere).
site-urile au extensii de domenii (.ro;.com etc.) pentru a fi cunoscute mai usor, de exemplu un site care se termina cu.ro este din Romania, un site care se termina cu.com este comercial, un site care se termina cu.gov este guvernamental si asa mai departe.
Normal.ro este domeniul roman sau romanesc iar.org este domeniul pentru organizatii, cu toate acestea exista si domenii .org.ro - acestea fiind domenii pentru organizatii romanesti.
.ro = site românesc, cum e.fr (site francez) sau.ru (site rusesc)
.org = site de organizație
Este mai credibil cel cu terminație.org, deși extensia nu reprezintă un criteriu primordial de distingere între un site fals și unul original. Orice prost poate să-și pună orice extensie la site.
Domeniul.ro are avantajul că îl plăteşti odată în viaţă şi ai scăpat definitiv de cheltuială (aşa am procedat eu cu blogul meu http://tomisthecat.ro/ ).
Domeniul.org necesită taxă de mentenanţă adică plăteşti anual iar dacă ai uitat să-l plăteşti şi ai depăşit termenul, BYE-BYE, hasta la vista, baby!
Poţi să demonstrezi echipei Google că blogul / site-ul este original (genuine), logându-te pe adresa ta Gmail, intri în Centrul pentru webmasteri, click pe ADĂUGAŢI UN SITE, click pe CONFIRMAŢI SITE-UL (vezi că există vreo 3 metode ca să le demonstrezi că TU eşti proprietarul / administratorul / webmasterul blogului / site-ului)
Click pe link (trebuie să fii logat pe Gmail în browserul cu care deschizi linkul de mai jos) :
https://www.google.com/webmasters/verification/home?pli=1
Instalează-ți în Google Chrome extensia "WOT". Cu această extensie vei ști care site-uri sunt de încredere.
cFlorin întreabă: