Acele "pocnituri" se aud din cauza dilatarii rapide, mai ales la mancarurile de carne cu grasime.
Efectiv, grasimea din carne "explodeaza" si se imprastie, murdarind interiorul cuptorului.
Eu am gasit o solutie simpla sa nu se murdareasca interiorul cuptorului: pun ceva de capac deasupra!
Daca pun o mancare cu carne (friptura etc.) la incalzit, pun deasupra o farfurie de plastic, care nu se topeste si nici nu se deformeaza in cuptorul cu microunde. Astfel, picaturile de grasime sunt oprite de capac si cuptorul ramane curat.
Este nou? Are garantie? Suna i pe ei la garantie si du l sa il schimbe nu este normal sa se auda sunete, nu il mai folosii.
Da, si nu
da, daca gatesti cu un recipient special de gatit in cuptorul cu microunde (cel mai comun e popcorn-ul, care evident ca, pocneste, d'aia e "pop", dar exista si legume special pentru microunde)
nu, daca doar incalzesti... inseamna ca ai reglat temperatura prea tare
problema nu e ca bubuie mancarea, problema e ca v-a sari in afara recipientului si v-a murdari cuptorul
eu am invatat sa pun la temperatura mai mica, dar la un timp mai mare, atunci cand incalzesc, si nu se mai intampla, sau e mult mai slaba miscarea
Nu te lua dupa CristiDinBucuresti. Daca pocniturile apar dupa ce a trecut o perioaa de incalzire, este ceva normal. La mine apar asemenea pocnituri mereu la incalzirea mancarurilor cu carne.
Vezi ca sunt in comert capace anume pentru a acoperii farfuriile in cuptorul cu microunde.
Tuca întreabă: