Nu, memoria RAM alocată este doar memorie RAM alocată și nimic în plus, nu vor exista probleme/defecțiuni în viitor.
Pentru că tu ai 8 GB de ram, recomand să aloci jumătate (4GB). [4GB sunt destui; dacă este nevoie, alocă 6]
Ți-am mai spus cum: mergi în launcher, vezi undeva "Edit profile", activează căsuța unde scrie "JVM arguments", șterge eventual tot ce e scris în caseta de text alăturată și scrie "-Xmx4G" (sau valoarea ce va reprezenta numărul de GB de RAM alocați).
Dacă vrei să fii precis sau să alici și jumătăți, poți scrie "-Xmx4500M" (ce reprezintă aproximativ 4, 5 GB doar că scriși ca MB (nu îi pasă dacă se respectă acel număr fix (1024MB = 1GB de exemplu), atât îi dai, atât va lua).
Totuși, ai o placă video cam slăbuță(cred) pentru MC.
Si daca aloc 4gb vor crește si fpsurile?
Si optifine de unde sa il iau?
Am intrat pe site-ul optifine si cand am vrut sa il descarc pe versiunea 1.12.2 erau mai multe variante.
Pe care sa o iau.
Ajuta-ma si iti dau funda!
Ia ultima variantă de Optifine.
Găsești tone de tutoriale (Youtube) despre cum îl poți instala.
Și da, alocând mai multă memorie RAM, se poate să crească numărul FPS-urilor; însa așa cum am spus, ai o placă video destul de slăbuță și nu cred că vei scoate vreodată peste 300 FPS (cu Optifine).
Nu peste 300.
Macar sa ajunga cam pe la 100.
Tu cat crezi ca ajunge cu optifine si memoria alocată 4gb.
Cam cate coșuri crezi ca ajunge cu astea?
Si inca ceva:zi-mi ce setări sa ii mai fac ca sa aiba fpsurile mai mari.
Din moment ce nu iti consuma toata memoria RAM jocul, nu o sa se intample nimic, chiar daca mai pui.
Nu RAMI sunt problema, ci placa video este una foarte slaba. Poti sa iei tu ce memorie RAM vrei, degeaba pentru ca ai destula. Poti sa iei ce procesor vrei, degeaba ca ai unul foarte bun. Cand iti iei un laptop fii atent la placa video si procesor, dar si la memorie.