| K1llua a întrebat:

HEI TPU! In ultimul timp am o problema cu CPU -ul. Am un i5 6400 skylake, 8 giga ram, windows 10. Idle usage este de 5-9%. Cand deschid un program sau browserul usageul creste pana la 50 % si daca mai deschid inca unul creste pana la 70%. Daca astept 2 secunde scade pana la 20 %. Daca mai deschid ceva iar creste. Si tot asa creste brusc si scade.Va rog sa ma ajutati daca puteti, virusi nu cred ca am, pentru ca am facut un full check cu Norton si cu Avira. Chiar nu am idee cum pot sa rezolv.

10 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Daca mai deschid ceva iar creste. Si tot asa creste brusc si scade.Va rog sa ma ajutati daca puteti...e normal... ajuta-te singur citind! Google is your friend!

| K1llua explică (pentru K0sti):

Crezi ca daca gaseam pe google mai intrebam aici?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred ca e ceva anormal, oricarui procesor ii creste usage-ul cand deschizi un program.

| K1llua explică (pentru anonim_4396):

Da,dar nu creste pana la 70% si se misca prost

| anonim_4396 a răspuns (pentru K1llua):

Ai garantie la procesor? Daca da, trimite-l in garantie, nu fa nimic de capul tau.

| Țoglă a răspuns:

E ceva normal.La fel și la memoria ram.

| dfeel a răspuns:

Intr-adevar, e normal sa fie folosit procesorul cand se deschide un program dar nu neaparat sa mearga greu si sistemul in timp ce se deschide.
Hai sa detaliem putin:
- cam ce programe deschizi de obicei? ce browser folosesti?
- problema asta a parut dupa o schimbare in sistem? de exemplu dupa trecerea de la un windows la altul, instalarea unui antivirus, etc.

| K1llua explică (pentru dfeel):

Folosesc google chrome, nu cred ca am facut nicio schimbare in sistem in afara de instalat jocuri. La inceput totul mergea bine, dar de cam o luna am inceput sa vad probleme in performanta si ieri de curiozitate am intrat in task manager si am vazut ca in momentul in care deschid browserul creste peste 50 ℅ usageul si ramul este cam la 30℅ constant

| K1llua explică (pentru dfeel):

Nu cred ca am schimbat nimic in sistem in afara de a instala jocuri. Totul mergea bine pana acum o luna cand am inceput sa simt probleme de perfornanta. Ieri am intrat din curiozitate in task manager si am vazut ca la deschiderea oricarui program minor sau browser cpu usageul creste peste 50 ajungand pana la 80% si dupa 2 secunde scade la 20%.

| dfeel a răspuns (pentru K1llua):

Verifica ce procese non standard ai in derulare:
start > run > scrii msconfig > enter > te duci in tab-ul Service > bifezi jos Hide all Microsoft services si vezi ce ramane.
daca e ceva suspect debifeaza-l.
apoi mergi in tab-ul Startup si vezi de asemenea daca sunt programe pe care nu le recunosti si par suspecte.
daca e totul in regula e posibil sa fie un conflict in sistemul de operare. ori incerci sa reinstalezi toate driverele ori reinstaleaza tot sistemul de operare.