Cartușul nu-i uscat, nici tușul - evident! dar o imprimantă inkjet nefolosită mult timp va avea duzele înfundate cu tuș uscat. ai umplut cartușul degeaba. Ia altul, nou. Asta în cazul fericit, în care duzele sunt pe cartuș, și nu pe capul de imprimare - altfel iei imprimantă nouă (reparația ar fi mai scumpă).
Imprimanta nu e inkjet, ci Lexmark. ^^
„Tehnologia culorii: 4 Culori Inkjet"
Din pagina producătorului:
http://www.lexmark.com/ro_RO/products/all-in-one/17M1500.shtml#specs
E vorba despre tehnologia de imprimare, nu de firmă / model!
Inkjet inseamna jet de cerneala, adica modul cum lucreaza imprimanta.
Inkjet inseamna jet de cerneala, ce limba faci la scoala, chineza? inkjet e tehnologia, nu marca imprimantei! In propietatile imprimantei ai optiunea de "clean print cartridge", foloseste-o. Daca nici dupa asta nu merge...alt cartus. Imprimantele cu jet nu se tin nefolosite!
Si unde gasesc propietatile imprimentei?
Click dreapta pe imprimanta > propietati! Acolo o sa apara un meniu cu mai multe optiuni! In plus gasesti asta in carte. Daca nu mai ai nici cartea, o gasesti la producator in format pdf!
Asa, mersi. Si daca dau "clean prin cartridge", va merge?
Tusul nu este uscat dar diuzele prin care ies jeturile de cerneala sunt infundate. Fa o curatare a capilui (cartusului) imprimantei. Nu stiu cum este a ta dar unele au chiar un program de curatare diuze. Daca nu merge ar trebui dus la spalat.
Wait a se, ce ar trebui sa curat? Cartusul? Si ce sunt duzele?
Trebuie sa cureti cartusele. Pentru asta trebuie sa vezi unde sunt diuzele. Diuzele sunt niste orificii mici, mici de tot, abia vizibile pe unde iese cerneala. Acele orificii se pot curata prin printarea mai multor pagini sau prin spalare cu o solutie sub presiune la un atelier specializat. Tu nu poti face de cat sa dai mai multe printari poate merge. Daca nu, la atelier!
PAI, acele diuze de care vorbesti, sunt curatate, adica asa cred, pentru ca, mainile mele arata ca na un curcubeu. Sii, acele diuze, numai cu solutie pot fi curatate? SPune ca nu.
Aia este impresia ta ca sunt curate. Mana ta este calda si umeda si in contact cu resturile ramase te poti pata. Orificiile alea sunt atata de mici incat nu vezi daca sunt infundate sau nu. Cat despre curatare uite si aici: https://www.youtube.com/watch?v=E8ScUBfUo4E
Iti trebuie supapa si solutie speciala pentru desfundat.
Apasă pentru 5 secunde butonul anulează. Dacă asta nu funcționează, deschide softul instalat și fă procedurile de mentenanță: declogging, etc, toate. Dacă nici asta nu va merge, îți trebuie alt cartuș. Nivelul ți-l arată așa dar nu este real, nu există nimic care să măsoare nivelul în cartuș, ci doar o estimare statistică în funcție de cât s-a consumat deja. Nu are relevanță.
Metoda „oficială" de curățare a cartușului, dată de producătorul lui - aici:
http://goo.gl/fxvKYI
FloFlorentina întreabă: