| Frank51 a întrebat:

Help, cred ca mi-am stricat amplificatorul :'(. Am legat 2 boxe in serie si de atunci se aude distorsionat, adica extrem de distorsionat, L-am stricat de tot?

Răspuns Câştigător
| Utilizator1234 a răspuns:

Nu stiu ce ai vazut tu pe net, dar eu ti-am spus foarte clar sa nu faci asta. In primul rand, la legarea in serie, impedanta nominala se injumatateste ( [4+6] / 2 = 5 ohmi ). Si asta e doar impedanta nominala, pe unele curbe de frecventa, poate cobori si la 2-3 ohmi. In al doilea rand, cand conectezi 2 consumatori la o singura borna, cablurile neizolate pot produce (de fapt produc) scurt circuit.

Acum ca ai facut prostia, e buna facuta. Fugi la un electrician.

10 răspunsuri:
| Utilizator1234 a răspuns:

Presupun ca ai facut prostia aia mare de tot pe care ai specificat-o in intrebarea anterioara (la care eu ti-am spus sa n-o faci). Bravo, sa nu asculti ce spune unul si altul, ca noi nu stim fizica pe care o stii tu.

In cazul asta, inca o data, felicitarile mele!

| Frank51 explică (pentru Utilizator1234):

:)) Slava cerului ca esti aici. Eu presupun ca totusi ai niste cunostinte in acest domeniu si iti cer ajutorul. Nu, nu am facut ce am zis, din potriva, am legat boxele in serie(m-am chinuit vreo 10 minute) am gasit o schema pe internet gen asta : http://postimg.org/image/bjbbj6y37/
Si da, cred ca am ars ceva, gen finalii nu? Nu o sa mai fac prostia asta niciodata, m-am invatat minte! Acuma cum o remediem? Sa duc statia la un magazin care se ocupa cu asa ceva, sau sa vorbesc cu un electrician?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru Frank51):

Nu-mi spune ca ai facut conectarea la o singura borna (canal) ca in poza.

Ba da. pe internet scrie clar ca impedantele se aduna daca boxele se leaga in serie, deci 4+6=10 ohmi, si se afla intre 8-16. deci nu inteleg care este problema, sper doar sa fie doar o piesa arsa.

Am fost azi la un electrician, si l-am intrebat daca se pricepe la amplificatoare, si el a zis : ''Nu mă bag!'' Ce-i de facut?

Pai eu cu ce sa te ajut domn'le? Ti-am zis sa nu faci prostii - ai facut - ti-am zis ca ai facut prostii - ti-am zis sa cauti pe cineva in orasul/zona ta care se pricepe. Incearca in mai multe parti ca doar nu s-au terminat electricienii, eventual incearca direct la cineva care stii ca se ocupa cu aparete de genul. Mai mult de-atat cu ce-as putea sa te ajut?

Se pare ca accidental am aflat ce este de vina. Intrarea Phono reda sunetul distorsionat, in timp ce celelalte nu. Am ars intrarea? Cum este posibil?

Phono se foloseste pentru preamp sau pick-up cu preamp inclus sau daca scula are preamp integrat. N-ai ce cauta cu interconnect digital pe phono. Daca zici ca pe CD/AUX se aude normal, atunci norocul tau. Dar oricum, nu mai incerca toate minunile ca sa faci din "ceva" bici. Si nici nu mai folosi boxe cu impedanta sub cea recomandata de producator pe amplituner.

Nu stiu ce ai vazut tu pe net, dar eu ti-am spus foarte clar sa nu faci asta. In primul rand, la legarea in serie, impedanta nominala se injumatateste ( [4+6] / 2 = 5 ohmi ). Si asta e doar impedanta nominala, pe unele curbe de frecventa, poate cobori si la 2-3 ohmi. In al doilea rand, cand conectezi 2 consumatori la o singura borna, cablurile neizolate pot produce (de fapt produc) scurt circuit.

Acum ca ai facut prostia, e buna facuta. Fugi la un electrician.

| toleagiulia a răspuns:

Nu cred ca le-ai stricat nu are nicio legatura, incearca sa le legi in paralel. ca sa functioneze trebuie neaparat sa fie legate una de cealalta?

| K0sti a răspuns (pentru toleagiulia):

Ce tare, daca nu putem sa stam in picioare, hai sa stam in cap...
Grea tehnica asta!