Nu conteaza cum iti apare, daca este extensia. html. Iti apare pictograma de la Opera pentru ca se deschide in acel browser.
Daca dai click dreapta pe el> Properties> Open with: Change > si de acolo alegi Internet Explorer sau Microsoft Edge, ce folosesti.
Dar cum am spus, nu are relevanta.
Da dar la profa eu apărut pictograma de la notepad
Ca ea il deschide cu opera. Dai click dreapta pe el, selectezi Open With si deschizi cu notepadul.
Pentru ca in notepad il scrii, acesta este programul folosit pentru editare (in cazul tau).
Cum sa iti dau eu un alt exemplu... hmm. Totul este format din 1 si 0 sa zicem. In cazul tau acestea formeaza litere. Tu cand deschizi aplicatia, tu nu vezi 0 si 1, tu vezi ce formeaza acestea, adica litere/imagini etc.
Pentru a putea modicia codul sursa, trebuie cumva sa ajungi la radacina (adica la acel 0 si 1), iar pentru asta folosesti notepad, in cazul de fata.
Daca tu ai fisierul acela Opera si il tragi fix intr-un notepad deschis nou, o sa vezi tot codul acolo. Il modifici, ii scrii ce vrei tu, dupa il salvezi cu extensia. html si acesta poate fi deschis cu Opera sau cu ce browser ai tu, difera.
Daca vrei sa il modifici il deschizi iar cu notepad. Mai sunt si alte programe pentru asta, si browserul Opera de exemplu poate modifica text. Daca dai click dreapta pe o pagina si dai la "Page Source" o sa vezi tot codul tau acolo
Nu contează iconița.
Iconița o sa apară a programului care este setat ca default pentru tipul respectiv de fișier.
La tine default e Opera, la profă e notepad.