Mai întîi întreaba i pe administratorii căminului daca i ti dau ei voie sa duci ruter, tine minte acolo nu esti acasa la tine sa faci tu legi.
Deci... iei routerul, are un buton in spate, ti apasat pe el mai mult de 10 secunde, ar trebui sa semnalizeze el cumva si o sa se reseteze (cu el in priza). Dupa bagi firul de internet in primul port din stanga de obicei, trebuie sa aiba o culoare diferita fata de restul (daca nu, incearca in oricare).
Apoi te conectezi la reteaua respectiva (o sa fie un nume diferit, fara parola), intrii intr-un browser, scrii 192.168.1.0 sau 192.168.1.1 (oricare merge) si o sa introduci numele si parola (admin, respectiv admin). Apoi cred ca te descurci de acolo sa dai la password sa o schimbi si astfel de chestii.
Succes.
Hai s-o luăm pas cu pas.
De la furnizorul de internet vine un cablu, care intră în router.
Cablul galben este pentru a conecta routerul la un desktop, dacă e nevoie, sau chiar la un laptop, dar prin cablu, nu wireless.
Bun.
În principiu, la cămin va trebui să intri în setările router-ului de pe un laptop. Conectezi cablul de internet de la priză la router. Apoi, de pe un laptop, accesezi semnalul acela wireless din bara de stare (dreapta-jos). Nefiind configurată conexiunea, te va duce automat la pagina de configurare. Acolo bagi utilizatorul și parola primite de la furnizorul de internet, apoi setezi o parolă pentru semnalul wireless.
DAR! Este un mare DAR.
Eu ți-am descris procedeul, dar nu te vei putea conecta, pentru că furnizorul de internet are propria rețea, iar ce aveți voi la cămin nu face parte din ea.
Cel mai ușor este ca unul dintre voi să facă hotspot cu telefonul și să vă conectați la semnalul respectiv.
De ce nu rogi tu pe careva sa ti l instaleze?
Cablul ăla gri a fost folosit pentru a lega un calculator la router. Ai probabil 4 porturi (1 2 3 4), adică se pot conecta prin cablu 4 calculatoare.
Dă-mi modelul de router (uită-te pe spatele lui), ca să-l găsesc pe google și să văd exact despre ce e vorba.
anonim_4396 întreabă: