Ca si pe un dvd, si pe stick windows-ul trebuie scris in mod special, nu doar copiat.
Stick-ul trebuie sa fie facut bootabil cu anumite programe (exemplu: https://devicebox.ro/......omusb.html ).
Dupa ce ai facut stick-ul bootabil si ai pus imaginea de tip ".iso" pe stick, pasul urmator este sa intrii in bios si sa selectezi la "first boot device" ca sa fie usb, si apoi continui pasii cu instalarea.
Stick-urile mai vechi nu pot fi facute bootabile. Nici placile de baza mai vechi nu au optiunea de a boota de pe usb. De asemenea trebuie sa te asiguri ca pe stick nu mai este nici un alt fisier in afara de windows.
Am avut aceiasi problema. Incearca sa descarci o versiune mai noua a windows-ului.
Cel mai probabil, laptopul tau e conceput pentru windows 10.
Si inainte de asta, ar trebui sa iti faci un dvd cu driverele laptopului. Dupa ce o sa instalezi win7, laptopul nu are niciun driver instalat automat si nu o sa poti face nimic
As face de pe DVD, dar inainte am facut un upgrade laptopului meu am instalat un SSD in loc HDD-ului si am inlocuit unitatea optica cu vechiul HDD. Si acum de aia vreau sa instalez windows 7 de pe stick.
Daca ai spune un model de laptop ar fi de ajutor.
Asa, la ghici, problema ar avea (cel putin) 3 surse posibile:
- driver SATA lipsa. Solutia este sa faci rost de driver si sa-l pui pe un stick de unde sa il poti incarca;
- stick pus in port USB 3.0. Solutia este sa pui stick in port USB 2.0. Daca nu ai port USB 2.0, solutia este sa faci setari diferite in BIOS pentru USB 3.0;
- probleme la partitionare HDD (lipsa partitie activa sau altele). Cea mai simpla solutie (daca nu ai alte date pe HDD) este sa il razi complet si sa apara ca nou-nout (neformatat) pentru Windows Setup. O metoda simpla de a rade complet un HDD este folosind dd in Linux.
In regula, putem elimina chestia cu driver SATA lipsa, nu e nici un driver SATA la download pe suport HP.
Trecem la punctul 2: in ce tip de port USB pui stick-ul? 3.0 sau 2.0? Daca il pui in 3.0, incearca sa il pui in 2.0.
Daca nici asa nu merge va trebui sa apelezi la ultima solutie - ras complet HDD. Aceasta inseamna sa faci backup la orice date utile ai avea pe HDD-ul din laptop pe un (alt) HDD extern.
Mi-am dat seama acum ca e posibil ca HDD-ul tau sa fie cu tabela de partitii GPT (facuta de Windows 10) si de aceea sa ai probleme cu el la instalarea Windows 7 (care asteapta HDD cu tabela de partitii MBR sau fara tabela de partitii). Solutia e cea descrisa deja la ultimul punct, trebuie ras complet astfel incat sa fie fara tabela de partitii.