Daca e instalat in mod update, e posibil sa se pastreze si "Last activity" si oricum se mai aduna fisiere care ingreuneaza functionarea.
Daca e instalat fara formatare sau stergere partitie, atunci ramane un dosar cu fisierele vechi care ocupand spatiu pe hard disk, ingreuneaza functionarea.
Daca windows-ul instaleaza singur driverele care trebuie, e bine, insa de obicei w7 nu prea instaleaza chiar toate driverele cele mai potrivite. Pentru placa video ar trebui cautate drivere bune de pe dvd-ul placii video sau de pe site-ul producatorului placii video.
Daca driverele placii video nu sunt cele mai bune, apar ceva probleme: uneori rezolutia nu e maxima, memoria placii nu e folosita, unele programe si in special jocurile nu mai merg bine sau nu mai merg, caracteristicile mai avansate ale placii video nu pot fi folosite.
Poate la crearea imaginii nu s-au pastrat si setarile/driverele. De obicei, fisierele "nefolositoare" se abandoneaza (de ex. cele temporale) ca sa fie imaginea cat mai mica.
Alta cauza poate fi ca, inca nu s-au autoreglat cach-urile pentru ntfs.
Daca-ti mai faci alta data vreun backup in imagine despre disc, fa-l despre partitiile fizice! Fisierul va fi mai mare, dar la restaurare iti va functiona la parametrii cand ai facut salvarea.
Eu-mi pastrez o dublura a sistemului pe un alt hard disc, identic cu cel din calc (nu doar imaginea), iar la nevoie copiez totul inapoi. Datele importante le tin pe alte hd-uri (nu pe prima) si salvez periodic si cele schimbate.
Este bine sa verifici si starea fizica a calculatorului (temperaturile de lucru, bad-uri pe hard disc, tensiunile de alimentare etc)
De ce l-ai reinstalat? Poate ai o problema hardware si degeaba il instalezi de o mie de ori. Verifica integritatea hardului.
Incearca sa instalezi un w7 original descarcat cu programul Windows ISO Downloader.exe de pe pagina https://www.heidoc.net/......nload-tool
care iti descarca un windows curat de pe site-ul Microsoft, instalarea sa fie pe o partitie goala sau formatata, instalarea sa fie facuta cu stick, DVD sau de pe o partitie de 4GB-5GB, iar la sfarsit se instaleaza drivere bune pentru placa de baza, video, audio.
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri dar vreau să mai zic ca nu am niciun driver si un pr mi a zis că de aia merge f greu si inca ceva mi a mai zis că cică eu nu mi am sters windows u trecut si practic am 2 windows uri în pc, e adevărat?
P.S.: Am vrut sa l reinstalez pentru a șterge un last activity complicat de explicat dar în nici un caz pentru a îmi merge mai bine sau ceva! Dar aia cu driverele sau ca n am sters windows u trecut are ceva?
Daca e instalat in mod update, e posibil sa se pastreze si "Last activity" si oricum se mai aduna fisiere care ingreuneaza functionarea.
Daca e instalat fara formatare sau stergere partitie, atunci ramane un dosar cu fisierele vechi care ocupand spatiu pe hard disk, ingreuneaza functionarea.
Daca windows-ul instaleaza singur driverele care trebuie, e bine, insa de obicei w7 nu prea instaleaza chiar toate driverele cele mai potrivite. Pentru placa video ar trebui cautate drivere bune de pe dvd-ul placii video sau de pe site-ul producatorului placii video.
Daca driverele placii video nu sunt cele mai bune, apar ceva probleme: uneori rezolutia nu e maxima, memoria placii nu e folosita, unele programe si in special jocurile nu mai merg bine sau nu mai merg, caracteristicile mai avansate ale placii video nu pot fi folosite.
AvalohAlyn întreabă: