| Hanzu_Radu_1996 a întrebat:

Aveam înainte și am windows7 ultimate bun faza e următoarea: l-am reinstalat si merge foarte, foarte greu se blochează si pe desktop si când dau refresh, nu am instalat cu un cd, dvd, stock usb doar cu o imagine.iso luată dintr-un tutorialul cum sa instalezi w 7 si înainte mergea bine acum cum am pre izat mai în sus după reinstalarea windows-ului (7 ultimate) se blochează pe desktop, în browser, când dau refresh, se mișcă lent, deci oare imaginea.iso e virusata, va rog mult o rezolvare sau măcar o explicație/raspuns, dau funda!

Răspuns Câştigător
| halogen001 a răspuns:

Daca e instalat in mod update, e posibil sa se pastreze si "Last activity" si oricum se mai aduna fisiere care ingreuneaza functionarea.
Daca e instalat fara formatare sau stergere partitie, atunci ramane un dosar cu fisierele vechi care ocupand spatiu pe hard disk, ingreuneaza functionarea.

Daca windows-ul instaleaza singur driverele care trebuie, e bine, insa de obicei w7 nu prea instaleaza chiar toate driverele cele mai potrivite. Pentru placa video ar trebui cautate drivere bune de pe dvd-ul placii video sau de pe site-ul producatorului placii video.

Daca driverele placii video nu sunt cele mai bune, apar ceva probleme: uneori rezolutia nu e maxima, memoria placii nu e folosita, unele programe si in special jocurile nu mai merg bine sau nu mai merg, caracteristicile mai avansate ale placii video nu pot fi folosite.

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Poate la crearea imaginii nu s-au pastrat si setarile/driverele. De obicei, fisierele "nefolositoare" se abandoneaza (de ex. cele temporale) ca sa fie imaginea cat mai mica.
Alta cauza poate fi ca, inca nu s-au autoreglat cach-urile pentru ntfs.
Daca-ti mai faci alta data vreun backup in imagine despre disc, fa-l despre partitiile fizice! Fisierul va fi mai mare, dar la restaurare iti va functiona la parametrii cand ai facut salvarea.
Eu-mi pastrez o dublura a sistemului pe un alt hard disc, identic cu cel din calc (nu doar imaginea), iar la nevoie copiez totul inapoi. Datele importante le tin pe alte hd-uri (nu pe prima) si salvez periodic si cele schimbate.
Este bine sa verifici si starea fizica a calculatorului (temperaturile de lucru, bad-uri pe hard disc, tensiunile de alimentare etc)

| KodrutZ a răspuns:

De ce l-ai reinstalat? Poate ai o problema hardware si degeaba il instalezi de o mie de ori. Verifica integritatea hardului.

| halogen001 a răspuns:

Incearca sa instalezi un w7 original descarcat cu programul Windows ISO Downloader.exe de pe pagina https://www.heidoc.net/......nload-tool

care iti descarca un windows curat de pe site-ul Microsoft, instalarea sa fie pe o partitie goala sau formatata, instalarea sa fie facuta cu stick, DVD sau de pe o partitie de 4GB-5GB, iar la sfarsit se instaleaza drivere bune pentru placa de baza, video, audio.

| alexandru0sorin a răspuns:

Poate nai luat o imagine buna si ar trebui sa rereinstalezi

| Hanzu_Radu_1996 explică:

Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri dar vreau să mai zic ca nu am niciun driver si un pr mi a zis că de aia merge f greu si inca ceva mi a mai zis că cică eu nu mi am sters windows u trecut si practic am 2 windows uri în pc, e adevărat?
P.S.: Am vrut sa l reinstalez pentru a șterge un last activity complicat de explicat dar în nici un caz pentru a îmi merge mai bine sau ceva! Dar aia cu driverele sau ca n am sters windows u trecut are ceva?

| halogen001 a răspuns (pentru Hanzu_Radu_1996):

Daca e instalat in mod update, e posibil sa se pastreze si "Last activity" si oricum se mai aduna fisiere care ingreuneaza functionarea.
Daca e instalat fara formatare sau stergere partitie, atunci ramane un dosar cu fisierele vechi care ocupand spatiu pe hard disk, ingreuneaza functionarea.

Daca windows-ul instaleaza singur driverele care trebuie, e bine, insa de obicei w7 nu prea instaleaza chiar toate driverele cele mai potrivite. Pentru placa video ar trebui cautate drivere bune de pe dvd-ul placii video sau de pe site-ul producatorului placii video.

Daca driverele placii video nu sunt cele mai bune, apar ceva probleme: uneori rezolutia nu e maxima, memoria placii nu e folosita, unele programe si in special jocurile nu mai merg bine sau nu mai merg, caracteristicile mai avansate ale placii video nu pot fi folosite.