| Isys a întrebat:

care consuma mai putin net 2G-ul sau 3G-ul?
Cam cat consuma fiecare? Si mai am o intrebare auzisem ca intre nu stiu ce ore se consuma foarte putin internet, stiti ce ore?

3 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Netul se consuma la fel, doar ca pe 3G ai viteza mai mare, adica datele se descarca mai repede.
Consumul nu depinde de ore, ci de paginile accesate. Accesand doar pagini text (de exemplu citind bloguri), consumul este foarte mic in comparatie cu vizualizarea unor fotografii (de ex. facebook). Daca te uiti la filme, de exemplu, consumul va fi imens.

| anonimg a răspuns:

Este ca si cum ai intreba: "Daca umplu o galeata de 10 litri de apa, care va fi consumul mai mic: daca dau robinetul mai tare, sau mai incet?"
Asa este si cu 2G, 3G, 4G si ce-o mai aparea mai incolo...
De la 3G in sus ai posibilitatea sa te vezi fata in fata cu cel care vorbesti, fara sa fie nevoie sa folosesti vreo aplicatie de mesagerie. Viteza traficului de date este cu mult mai mare. Una este sa descarci o aplicatie in 2 minute, alta este sa o descarci in cateva secunde.

Asadar, cum am spus mai sus, consumul trebuie sa fie acelasi; diferenta o face dar timpul. caci costul unei melodii descarcate fie pe 2G sau 3G este acelasi; melodia respectiva tot 5MB va avea. Diferenta este ca o vei descarca in cateva secunde sau in 2 minute(sau chiar mai mult). Nu mai spun ca wireless-ul este cel mai recomandat pentru download si upload, deoarece (cel putin la rds), cu un router nu te costa nimic in plus fata de abonamentul lunar, indiferent de consumul si timpul pe care il stai pe internet.

| RockableHu a răspuns:

Nu. Mereu se conumă acelaşi număr de,, Net,,. Se conumă la fiecare un minut 0, 10 MB dacă intri pe aplicaţiile deja instalate care necistă internet gen:Instagram,, Facebook, Twiter etc.
Iar dacă intri de pe google la fiecare cinci minute se consumă câte un GB.
Spr că te-am ajutat!
App...şi nici 2G-ul nici 3G-ul nu consumă mai mult sau mai puţin, sunt la fel însă cu cât este mai mare, aici la al tău e 3G-ul cu atât viteza de net este mai mare şi mai bună!