| BogdanS a întrebat:

Cineva mi-a spus ca un windows pe 32 de biti merge mult mai bine decat un windows pe 64 de biti.Este adevarat? Si de ce?

Răspuns Câştigător
| florin1979 a răspuns:

Depinde cata memorie ram ai. daca ai pana la 4 gb de ram e recomandat sa instalezi windows 7 pe 32 de biti, daca ai peste 4 gb de ram trebuie sa bagi windows pe 64 biti, va merge mult mai bine.

| BogdanS explică (pentru florin1979):

Am RAM de 2 GB.Dar de ce este mai bun cel pe 32 de biti?

| K0sti a răspuns (pentru BogdanS):

Nu este mai bun. Este o optica gresita. Avantajul sistemului de operare pe 64 fata de cel pe 32 este: "32-bit and 64-bit refer to the way a computer's processor (also called a CPU), handles information. The 64-bit version of Windows handles large amounts of random access memory (RAM) more effectively than a 32-bit system". Deci concluzia este ca putand folosi mai multa memorie(peste 3GB), calculatorul se misca oarecum mai bine, dar diferenta nu este spectaculoasa, ca idee.

| florin1979 a răspuns (pentru BogdanS):

Raspunsul este simplu! un windows 7 pe 64 de biti consuma mai mult ram decat unul pe 32 de biti. deci, vei avea ram mai putin pentru aplicatiile ce le vei deschide, spre exemplu un joc. daca pui win 7 pe 32 de biti totul este ok! in plus de asta, un windows pe 32 de biti nu va recunoaste mai mult de 3, 5Gb de ram, insa un windows pe 64 biti suporta pana la 192GB de ram.

| BogdanS explică (pentru florin1979):

Mersi mult.Asta inseamna ca jocurile imi merg mai bine pe 32 de biti? Oricum ai funda!

| florin1979 a răspuns (pentru BogdanS):

Jocurile merg la fel de bine si pe 64 de biti, insa cu o cantitate de memorie suficienta. cum am zis mai sus, minim 4GB pentru a rula fluent. eu am avut windows 7 pe 32 de biti pe un amd sempron single core de 1, 6Ghz si cu 512 MB de RAM DDR1! Mergea, dar foarte greu. la ce imi folosea ca functiona, daca mergea ca melcu? intelegi ideea...

5 răspunsuri:
Întrebări similare