| KrisizZ a întrebat:

Cum pot sa aflu cati biti are Pcul meu, am Linux si nu pot sa imi dau seama unde trebuie sa dau sa aflu bitii. Dau funda la cine stie

9 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

1) Nu îți jignii calculatorul cu softurile Micosoft.
Dacă calculatorul tău a venit preinstalat cu Linux atunci poți fii sigur că NU este gândit hardware să lucreze cu platformele Microsoft-ului(sistme linux nu necesită cerința hardware pretențioase vs platformele Microsoftiste).
Că va merge este pur noroc.Că va merge cum va merge(adică lent și greu) asta e realitate.
2)Ce ddistribuție linux folosești pe calculator?
Dacă știi ca ai un sistem bazat pe debian(Ubuntu, Linux Mint, desktop linux OS, etc) atunci scie așa în treminal:
sudo apt-get update
după ce operația a luat sfârșit scrie așa:
sudo apt-get install sysinfo
*ambele necesită parola de root a sistemului
3) Chestia cu biții NU este relevanta în cazul în care vrei să schimbi softul calculatorului(recomand cu un alt sistem linux.O să îmi mulțumești mai târziu), ci cât RAM fizic ai în sistem(sub 4 gb sisteme pe 32 și peste 4 gb ram sisteme pe 64 de biți NU invers sau tot una), ce procesor ai(single core sau dual core) și ce placă video ai.
Informațiile astea le vei găsi în UEFI/BIOS la system info(ceva de genul)
În funcție de informațiile astea vei decide ce să pui pe calculator; o platofrma Windows(nerecomandat) sau un sistem Linux(recomandat) pe 32 sau 64 de biți
Succes

| anonim_4396 a răspuns (pentru DeyCj):

Daca a venit cu linux inseamna ca a costat mai putin pentru. ca nu a fost cumparat Windows-ul

| KodrutZ a răspuns:

Pai il intrebi frumos si o sa iti zica. Daca te referi la bitii sistemului de operare, atunci depinde ce distributie ai. Ete aici - http://www.cyberciti.biz/faq/command-to-show-linux-version/

| stlucian a răspuns:

Depinde de procesor/placa de baza
Click dreapta pe computer/ properties/device manager si acolo ai tot.

| stlucian a răspuns (pentru stlucian):

PS
Instructions

1

Click on "Places" in the Linux Ubuntu menu bar. This is located at the top left of the desktop.
2

Click on "Home Folder" in the drop-down menu. This opens a file browser of your system, with such items as "Documents," "Pictures," "Music" and "Videos."
3

Click on the small computer icon in the menu bar, the last icon to the right. This opens "My Computer" and gives you access to your disc drives and hard disk with all of its files.

| AleCSa05 a răspuns:

Da-i click dreapta pe my computer si dupa pe properties... si gasesti acolo.

| suntserios a răspuns (pentru AleCSa05):

Serios? pe linux?

| DeyCj a răspuns (pentru AleCSa05):

Pe sistemele non Microsoft nu exista așa ceva.Asta e o chestie specifică platformelor Microsoft. happy

| KrisizZ explică:

Vreau sa bag pe Pc Windows 7 si nu stiu cati biti am, 32 sau 64.

Întrebări similare