| Nestle a întrebat:

Mai demult am facut windows-ul (7) si din greseala i-am dat sa se instaleze in D. Partitiile mele erau urmatoarele: C: 50 de GB, D: 280 de GB, E: 292 de GB, F: 296 de GB.
Dupa un timp l-am facut din nou, dar am vrut sa fac partitia C de 100 de GB, am mutat toate fisierele din partitia D pe celelalte 2 si cand mi-a dat aia unde sa se instaleze windows-ul am sters partitia D si am vrut sa adaug la C dar nu ma mai lasa. Am incercat sa refac partitia de mai multe ori, am luat instalarea windows-ului de la capat, dar dadea o eroare si asa am ramas fara 300 de GB.
Am vazut tot pe TPU ca exista un program de modificat partitii. Cum pot sa refac partitia pentru ca eu chiar am nevoie de acei GB?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai folositi Partition Magic! Va rog sa nu mai recomandati acest program! E lucru destul de cunoscut!
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=238831
E un program foarte defectuos pentru hard disk-urile din ziua de azi.

Varianta 1
Poti folosi un Acronis Disk Director, de pe CD-ul Hiren's Boot(bootabil).
http://www.hirensbootcd.org/files/Hirens.BootCD.14.1.zip

Varianta 2.
Sau, instalezi Windows pe C-ul ala formatat asa cum il ai. Dupa instalare, ai grija ca partitia D(dupa ce salvezi datele de pe ea pe celelalte partitii), sau cea vecina, imediat din dreapta lui C, sa fie spatiu nealocat(neformatat). Adica partitia D de 280 GB sa fie stearsa-->transformandu-se in spatiu nealocat. Apoi dai click dreapta pe C: in Disk Management si apoi Extend. Vei lua din spatiul ala nealocat din dreapta lui C si astfel vei putea mari partitia C. Apoi formatezi ce mai ramane din spatiul nealocat si reiese D-ul cu o dimensiune mai mica.

4 răspunsuri:
| boogdan91 a răspuns:

Partitia D si C trebuie sa fie pe acelasi harddisk. Ambele partitii trebuie formatate si apoi alegi tu marimea pentru amn2. Poti face asta in timp ce instalezi windows-ul sau cu Partition Magic versiunea full. Bafta

| Nestle explică:

Sa-mi bag ceva in tot Partition Magic-ul vostru. Nu imi mai vede partitia E. Cum rezolv asta?

| Nestle explică:

Am reusit in sfarsit sa rezolv problema. Am folosit programul r-studio pentru a putea accesa partitia care disparuse "subit", AM CREEAT PARTITIA DE LA CARE A PRONIT TOATA TREABA FOARTE USOR(am dat click dreapta pe My Computer-> Manage-> Storage-> Disk Management), am scos fisierele de pe acea partitie cu ajutorul programului si le-am transferat pe noua partitie, am sters-o pe cea afectata si am creeat inca una. Am scris toate astea in cazul in care se va mai afla cineva in situatia mea.

| spinake a răspuns:

Partition Magic il gasesti pe internet, o sa ti apara partitia care nu ti o recunoaste, o creezi si o fomatezi.