| Xeryqnez a întrebat:

Mai devreme am pus o intrebare in care spuneam ca sora mea primea o gramada de emailuri care presupun ca erau virusata aproape in fiecare secunda si si-a schimbat parola iar mailurile au incetat sa mai vina. Si inainte de asta de pe contul surorii mele am primit toti din lista ei un link pe care l-am mentionat in intrebarea precedenta de acum 10 parca si tata l-a primit si a intrebat dar in fine, lasam asta deoparte.
Se pare ca cineva din Japonia, asa cum a localizat Yahoo a incercat sa intre pe contul ei. Deci cred ca o fi vreun hacker. Va rog sa ne ajutati sa luam masuri cat mai repede pana nu isi pierde contul.

Răspuns Câştigător
| InsertNameHerepls a răspuns:

Sa stearga cookie-urile si sa isi schimbe parola mai complexa cu cifre si special char (*_-!$%) si sa nu mai bifeze remember me cand se logheaza pentru ceva timp, daca i-a trimis e-mailuri si ea le-a deschis s-ar putea sa ii fi luat cookieurile (cu un cookie-catcher) sau e probabil sa fi luat un keylogger (cu toate ca daca ai antivirus bun nu ar trebui sa ai probleme cu keyloggere) in cazul asta sa se uite pe task manager la procese (ctrl+shift+esc) dupa cele care nu isi au rostul
Procese de default:
taskmgr.exe (asta e task managerul)
explorer.exe
jusched.exe (updaterul la java, poate ca nu il ai)
taskhost.exe
dwm.exe
netsessionwin.exe
nvvsvc.exe
nvxdsync.exe
winlogon.exe
csrrs.exe

ma rog daca tu ai Google Chrome de ex. deschis o sa iti apare si chrome.exe

Un keylogger poate sa aiba si nume de gen iexplorer.exe (depinde cata fantazie are crackerul).

0 răspunsuri: