| Nicolletaaa a întrebat:

Pc-ul mi s-a stricat de cateva zile si as vrea sa instalez fibra la laptop (PS: Am stick de internet dar este foarte slab si nu rezista sau nu suporta la anumite jocuri. Mereu am lag sau daca descarc ceva astept 3 ore, etc.)
Problema este ca laptopul este in germana si este cam greu, as vrea va rog niste explicatii mai usoare pentru incepatori sau macar daca gasiti pe youtube un videoclip atunci sa imi lasati mesaj ori care stie il rog sa imi explice mot a mot (cuvant cu cuvant).
PS: Rog seriozitate, daca nu stiti va rog sa nu raspundeti!
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Si eu ti-am explicat la fel. Daca vrei sa folosesti acel cablu de care tu spui este f simplu.Laptopul are o mufa sau zii cum vrei unde intra un cablu de internet.Treb sa aiba ca fiecare laptop are o asemenea conectie.Deci daca stii cum era la calculatorul ala stricat la fel conectezi si cablu la laptop si nu trebuie sa faci nimic altceva. Daca ai cumva router e si mai simplu nu mai conectezi nici un cablu, pentru ca laptopul are wireless si aia e tot.Tu nu dai nici detalii ce cablu ai ce mufa are, daca ai router sau nu.Dar zici ca ai cablu.Ei acel cablu trebuie sa aiba o mufa ceva ca nu e taiat.Acel cablu cauti si vezi unde se conecteaza la laptop, trebuie sa intre undeva.Sigur laptopul are.Acum nu stiu acel cablu de la RDS cum zici unde trebuie sa iontre exact. Poate ca ai un modem ceva si intra in modem si apoi tu de la modem cu un cablu de net te conectezi la laptop.Vad ca tu vrei sa faci setari la laptop.Nu trebuie sa faci nici o setare. Daca tu conectezi acel cablu de net la laptop trebuie automat ca laptopul tau sa se conecteze la net fara nici o parola fara nimic altceva.Bine asta daca laptopul are toate driverele instalate, daca nu sa umblat la el.Nu conteaza ce wind ai sau sa faci setari.Deci tu ai conectat cablu de net la laptop? Daca nu descrie ce mufa are cablu tau de net cum arata.Si dupa pot sa iti spun unde sa conectezi.

5 răspunsuri:
| zdrangoi a răspuns:

Nimic mai simplu.
Conectezi laptop-ul la cablu de net.
Apoi suni la cei care iti furnizeaza serviciile de internet si iti vor spune pasii pe care trebuie sa-i urmezi, adica te vor ghida telefonic.
Trebuie sa intri in Control panel ->Network conections->si de aici iti spun cei de la societatea de net ( trebuie sa stii IP tau, parola, etc).
E cea mai simpla varianta si cea mai sigura.

| Nicolletaaa explică (pentru zdrangoi):

Nimic mai simplu.
Era foarte simplu daca era (windows-ul) in Engleza sau in Romana, dar este in Germana si ma pierd pur si simplu printre cuvinte.
Un verisor a instalat la laptopul surorii mele cablul de la internet fara a suna la RDS (la sediu sau cum se spune).
Din pacate el este plecat si imi trebuie neaparat pana in 2 zile sa instalez.
Dar iti multumesc frumos!

| relian a răspuns:

In primul rind spui ca vrei sa instalezi la laptop nu stiu ce fibra.Adica mai concret ce fibra este vorba.Un laptop este laptop si atit nimic mai mult.Tu sigur ai viteza la internet f slaba deci nu laptopul este de vina ci conectia ta la internet.Cam asta ar fi tot.Rezolvi viteza la net si atunci nu mai astepti 3 ore sa descarci ceva.Cu alte cuvinte tu acelui laptop nu trebuie sa-i faci absolut nimic.Ce trebuie sa faci este sa schimbi planul de net sa cumperi ceva mai rapid.Acum spui folosesti nu stiu ce stik,ei ala trebuie sa-l schimbi, adica sa cumperi altu daca cei care ti lau dat au. Daca aia e tot ce poate acel stik atunci asta e cauta si instaleaza net prin cablu sau fibra optica sau ce mai este. Iara laptopul in caz ca vrei sa-l folosesti pe net dar la conectia calculatorulu stricat e simplu. Elimini stiku ala si daca netul cel fol, osea calculatorul stricat are router atunci te conectezi cu laptopul wireless, nu trebuie sa faci nimic, doar sa pui parola daca acea conectie este parolata. Daca nu are router si are doar cablu aia e conectezi cablui ala la laptop si ai net.Asta daca netu cel folosea calct stricat este mai rapid decit cel de pe stik.Nu trebuie sa faci tu nimic.Si chiar daca sa zic vrei sa folosesti stik tot trebuie sa mergi la compania care iti da netu si aia sa-ti dea altu cu alt plan alti bani bla bla.Bafta oricum.

| Nicolletaaa explică (pentru relian):

In primul rand eu am specificat mai sus. Aveam netul slab pentru ca foloseam stick de internet. Eu vreau sa instalez firba ( adica cablul de la internet mai pe scurt de la RDS la laptop, dar nu stiu cum sa il instalez, asta e problema. ) Multumesc frumos oricum!

| Nicolletaaa explică (pentru relian):

Da, am conectat cablul de net la laptop.Eu nu stiu cum sa o descriu, normal fiecare cablu de la RDS se aseamana foarte mult.
Din pacate cand vreau sa ma conectez imi scrie:
(id-ul) Benutzemame:
(pass) Kennwort:
(- nu stiu ce inseamna ) Domane:

Si neaparat trebuie sa scriu ceva la Doname, dar nu stiu ce.
E super complicat, credeam ca e mai usor.

| relian a răspuns (pentru Nicolletaaa):

Si eu ti-am explicat la fel. Daca vrei sa folosesti acel cablu de care tu spui este f simplu.Laptopul are o mufa sau zii cum vrei unde intra un cablu de internet.Treb sa aiba ca fiecare laptop are o asemenea conectie.Deci daca stii cum era la calculatorul ala stricat la fel conectezi si cablu la laptop si nu trebuie sa faci nimic altceva. Daca ai cumva router e si mai simplu nu mai conectezi nici un cablu, pentru ca laptopul are wireless si aia e tot.Tu nu dai nici detalii ce cablu ai ce mufa are, daca ai router sau nu.Dar zici ca ai cablu.Ei acel cablu trebuie sa aiba o mufa ceva ca nu e taiat.Acel cablu cauti si vezi unde se conecteaza la laptop, trebuie sa intre undeva.Sigur laptopul are.Acum nu stiu acel cablu de la RDS cum zici unde trebuie sa iontre exact. Poate ca ai un modem ceva si intra in modem si apoi tu de la modem cu un cablu de net te conectezi la laptop.Vad ca tu vrei sa faci setari la laptop.Nu trebuie sa faci nici o setare. Daca tu conectezi acel cablu de net la laptop trebuie automat ca laptopul tau sa se conecteze la net fara nici o parola fara nimic altceva.Bine asta daca laptopul are toate driverele instalate, daca nu sa umblat la el.Nu conteaza ce wind ai sau sa faci setari.Deci tu ai conectat cablu de net la laptop? Daca nu descrie ce mufa are cablu tau de net cum arata.Si dupa pot sa iti spun unde sa conectezi.