| MariaMonica2009627 a întrebat:

Hey TPU!
Sunt pregătită să filmez primul meu vlog,am cameră,am lavalieră,lumini, și un cameraman (fratele meu ).
La lumini am eu probleme(stau într-o casă cu putina lumina și vreau să filmez în casă ) ce lumini îmi recomandați să se vadă mișto?

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

E simplu.
1. Filmezi intr-o camera cu pereti si tavan alb
2. Pentru iluminat folosesti mai multe becuri cu Led, care "scot" lumina difuza. Poti folosi becuri orientate spre tine si cu dulia in directie opusa, de 5-12W, jumatate cu lumina calda (galbuie) si jumatate cu lumina rece (alb de zapada).

Ca alternativa, se poate folosi banda cu led-uri, aplicat pe pereti sau pe structura mecanica.

| Bizon95 a răspuns:

Iti trebuiesc MAI MULTE lumini si toate cu lumina difuza, ce e aia:
1. CEL MAI BINE E SA AI O CAMERA CU PERETII ALBI, moment in care fiecare reflector poate fi indreptat spre pereti nu spre tine
sau
2. reflectoare cu filtru de lumina care difuzeaza lumina fara directie (este un geam alb care se pune in fata becului si prin care lumina trece, dar nu mai are un punct clar de origine (e difuzata) care sa produca umbre)

ADICA, DE CE TE DOARE PE TINE?!?
TREBUIE sa nu faci umbre, naspa sunt cele care se vad in spatele tau, pe pereti, dar cu adevarat naspa sunt cele produse de nas, care variaza de la se vad urat, pana la CU ADEVARAT NASPA, CAND PARE CA AI NASUL MARE!

iar asta se rezolva, cum spuneam mai sus folosind lumina difuza care are efectul pe tinta (fata ta) ca pare ca vine de nicaieri, dar pretutindeni asa ca nu face umbre

asta e cam tot ce stiu despre lumina in fotografie/film... succeswinking

| Digikey a răspuns:

Cauta un trepied si nu mai ai nevoie de cameraman.

| MariaMonica2009627 explică (pentru Digikey):

Am făcut comanda dar sta mult să vină

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lumina natura, stai îndreptată spre fereastra

| MariaMonica2009627 explică (pentru anonim_4396):

Am spus că n-am lumina naturală.

| anonim_4396 a răspuns (pentru MariaMonica2009627):

Ai spus ca ai putine lumini. Nu ai fereastra la casa? filmeaza in fata ferestrei ca doar nu stai la Dincă acasă și n ai geamuri. Sau ia ți becuri mai puternice in dormitor

| MariaMonica2009627 explică (pentru anonim_4396):

Nu stau la Dincă în casă, stau la el în beci.
Glumesc! nu, nu am fereastra în casă, am doar niște camere mari colorate, îmi voi lua lumini.