| balu a întrebat:

un cooler de cupru se incalzeste mai greu ca unul de aluminiu.Care e mai bun si dc e mai bun?

5 răspunsuri:
| Quiescent a răspuns:

Păi, dacă ne folosim de chimie, punctul de topire al aluminiului este de 660, 3 °C, iar al cuprului de 1084, 6 °C. Eu aș merge pe cupru.

| Skylar a răspuns:

Radiatoru de cupru se incalzeste mai usor si permite o evacuare de caldura mai usoara a procesorului

| nrg500 a răspuns:

Alegel pe cel de aluminiu pentru ca da aer mai bine iti spun eu pentru ca am 3 in pc-ul meu si sunt foarte bune,, cele din cupru sunt usoare si vor face zgomothappy

| titi a răspuns:

Cuprul are conductivitate termica mai mare,asta inseamna ca se incalzeste si se raceste mai repede decat aluminiul, transferul termic se face mai repede, de asta e de preferat unui cooler de aluminiu.Practic,la acelasi ventilator, se poate obtine o scadere de temperatura de 5-10 grade a procesorului.

neluL
| neluL a răspuns:

Coolerul de cupru este mai bun pentru ca preia cel mai bine caldura degajata de procesor insa cuprul conduce bine caldura, dar aluminiul o disipa mai bine. De aceea majoritatea coolerelor au baza si "tevile" din cupru iar lamelele din aluminiu.
Un cooler din cupru integral este mai scump (materialul mai pretentios) insa nu cu mult mai performant.