Scrie asta pe o hartie sau scoate-o la imprimanta. Salveaza tot ce ai de salvat din PC inainte sa te apuci de treaba. (poze, muzica, filme, etc)
Nu raspund de datele tale pierdute in cazul in care nu esti atent!
In bios mergi la Advanced BIOS Features si cauti Boot Device Priority
1st. Boot device CD/DVD (daca ai altceva apesi enter pe el si selectezi CD/DVD)
2nd. Boot device Hard Disk
Introduci DVD-ul cu Windows 7, dai ESC si mergi in dreapta la Save changes and exit, apesi Y pentru yes daca e cazul. PC-ul se va restarta si in cateva momente iti va afisa pe ecran Press any key to boot from CD/DVD (apasa orice tasta pentru a boota de pe CD/DVD)
Apoi incepe sa incarce fisierele necesare pentru instalare, in cateva momente iti va aparea o fereastra cu partitii. Partitionarea hard diskului se refera la impartirea memoriei de stocare in 2 sau mai multe parti (recomand 2 C:/ pentru windows, programe, drivere, etc si D:/ pentru date personale, jocuri, filme, etc) 50GB ar trebui sa fie suficienti pentru C:/, ce ramane, este atribuit automat catre D:/. Dimensiunea partitiilor se scrie in MB deci 50GB vor fi 50000MB - dupa ce ai partitionat, dai click pe C si apesi next. NOTA- o sa mai ai o partitie numita System Volume Information, facuta automat de windows, partitie care are in jur de 100MB bagi nume, dai cu next, treci parola (optional), activezi sau sari peste faza asta si in mare parte cam asta ar fi... daca stii engleza cat de cat n-ar trebui sa intampini probleme.
Răspunul e simplu.Habar nu ai, NU t băga.Sunt service-uri de calculatoare sau de ce nu poți chema pe cineva ce depanaează calculatoare la tine acasă.De regulă astfel de persoane lucrează la calitate de service(depinde peste care dai) și la jumate de preț(eu unu lucrez cu 20 Ron/oră, alții iau pe asta 40-50 RON, iar în service 80-100 RON pe unul în trial sau loader-it(da se practica pirateria la greu și în serv ice-uri din păcate, și nimeni nu ia măsuri împotriva ăstora că ei știu ce au de făcut în caz de razii dar tu nu vei știi și vei fi executat) iar pe unul licențiat cum e normal 1600 RON cu tot cu manoperă)
Da©a te hotarăști să chemi pe unu acasă la tione FII ATNET LA:
Să nu folosească Loader-e când instyalază Windows 7 sau 8, sub pretexete diferite că ba e normal, ba las ca nu te prinde numeni, etc.NU TE ÎNCREDE ÎN ASTFEL DE MINCINOȘI, dinc zula lor riști să fii prins în caz de razii informatice iar pedepsele pentru asta sunt amebndă de la 500-30.000 ron pentru fiecare soft cu licență furată sau închisoare de la 1-4 ani.Nu e de glumă, dar românu inconștient ignoră asta până o dată.
Apoi dacă vrezi ca acesta va introdce serial de la orice soft, să nu îi periți asta, asta înseamnă ca îl va pirata.NU permite așa ceva.
Mai bine folosește-l în trial sau folosește alternativele lor gratis pentru uz p[ersonal sau cele necomerciale(sunt câte veri, de la editoare audio-video, la playere de muzic a și filme și chiar și jocuri necomerciale, multe din ele sunt native linux, dar portate și pe Windows.)
Cel mai bine e să îi dau tu Windows-ul și aplicațiile, măcar știi că nu o să ai probvleme cu legea ignorata înconștient de românii care sub pretextu că nu au bani fură la greu soft și Windows, sau mai grav folosesc Windows și soft contrafăcut, chiar dacă există variante gratis ce fac același lucru, și da nu costa nimic.
Ceea ce vei găsii pe google sau YouTube îs prostii în 90% din materiale.
Fcultativ aruncă omprivire la mine pe site(e la profil) acolo am o secțiunde dedicata Windows 7, în care am detaliat ttul de le A-z(vezi l IT și calculatoare). Succes
Citeste aici:
http://www.totuldesprecalculatoare.ro/......as-cu-pas/
cu mentiunea ca atunci cand ajungi la fereastra in care iti cere parola administrator, nu introduci nimic, deasemeni in fereastra in care iti cere serial, nu introduci nimic si in aceeasi fereastra debifezi "Automatically activate Windows when i'm online'.
Ceea ce ti-am scris nu este 100% complet, mai documenteaza-te si prin alte parti si fa-ti o idee. daca nu ai licenta de windows si folosesti o versiune piratata in 30 zile calculatorul tau va fi inoperabil
SAlut Kore cred ca am gasit ceva care te-ar putea ajuta http://www.youtube.com/watch?v=Zitib0_bNvc bafta!
Lavinia_Cristina_ întreabă: