anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hi! Pe calculator am Windows XP Professional SP3 cu 4GB de RAM si procesor de la Intel de 2.66 GHz. Cum il pot face să ruleze mai repede? Să meargă mai repede. Să fie mai rapid. Dau fundă celui mai bun!

13 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Sa cumperi un ssd sa vezi cum va zbura

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Și cam cât costa unul? Să fie unul bun.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Cam 200 de ron, dar ssd e doar pentru windows e desutul si 128 de gb

La calculator am un HDD de 465 GB. Cum crezi că este? Cred că un SSD este mai bun nu-i așa?

Da un ssd pentru windows ar fi super, eu am instalat pe ssd windows pe pentium 4 si mergea foarte rapid, windows 7 am instalat

Pentium 4 este procesorul nu-i asa? Deci un SSD este mai bun decat un HDD de 465 GB?

Da cpu e pentium 4, logic ca un ssd e mult mai bun ca un hard normal de 10 ori mai rapid

| dfeel a răspuns (pentru anonim_4396):

SSD este un hard disk care foloseste memorie flash, asemanator cu un stick de memorie, doar ca memoriile sunt mai rapide decat la majoritatea stickurilor.
Prin comparatie un HDD normal are niste platane (discuri) pe care se misca foarte rapid un cap de citire. Cam ca la un pickup arata.
Neavand parti in miscare SSD-ul este intr-adevar macar de 4-5 ori mai rapid ca un HDD bun.
Deci, da, un SSD va creste viteza de rulare destul de mult.
Totusi, proesorul tau care by the way daca e la 2.66 Gb e posibil sa fie Celeron si nu Pentium, este in continuare foarte slab si ar trebui sa te gandesti macar la un Pentium 3.4 GHz care nu costa mai mult de cateva zeci de lei la mana a doua. Banuiesc ca ai socket 775 dar verifica sa fii sigur. Pentru verificare poti folosi CPU-Z.

| CPAElites a răspuns:

Trebuie sa schimbi :
- Procesorul
- Hard Disk-ul
- Placa Video

Eu zic ca nu merita sa investesti in fosila aia, dar daca vrei neaparat spune-mi ce placa de baza si sursa are!

| dfeel a răspuns:

E greu de spus ce inseamna mai repede daca nu stim care sunt standardele tale si ce astepti de la el.
Deci, ce nu merge acum si ai vrea sa mearga mai repede?

| anonim_4396 explică (pentru dfeel):

Viteza de rulare. Adica sistemul să fie mai rapid.

| GoldenV a răspuns:

Intaleaza-ti Razer cortex