In teorie DA, celelalte raspunsuri ti-au spus exact care e prima buba (va merge la frecventa mai mica), daca asta nu te doare, atunci vine placa de baza, in teorie o sa mearga, in practica, habar n-am, pe DDR3 trebuia sa suflii in iaurt inainte de a lua inca o memorie de laptop, eu chiar am facut-o si mi-am luat de la acelasi vanzator (PC-Garage) dupa ce le-am cerut recomandare tot lor, si intr-adevar imi merge
iar daca vrei sa amesteci mai multe tipuri de memorie in acelasi calculator o sa ai posibile probleme de compatibilitate si mai groase, pentru ca memorii de aceeasi frecventa potsa abia timpi interni diferiti (acel CL9, CL10), cu atat mai mult memorii de frecvente diferite, asa ca din nou, placa de baza e cea care poate sa suporte sau nu (au existat placi de baza in care puneai 2xddr2 si 2xddr3, fiecare la dimm la alta frecventa si placa de baza era pregatita sa mearge foarte bine cu toate, dar a fost o raritate... ABSOLUTA, pentru ca tine si de pretul placii de baza in toata polologhia asta)
In primul rand, vezi dacă mai ai slot liber. Laptopurile au in general doua, in marea majoritate ocupate ambele.
Asa cum bine spunea Mihăiță, poți pune doar ram de 2133.
Ar merge și de 2400 sau ceva mai mult, dar sa fie toate la frecventa aceea, nu poți sa combini frecvente diferite.
In plus, trebuie sa aibă același voltaj cu cea actuala!, și aceeași latenta.
Nu poți instala RAM cu frecvență de 2400mhz, deoarece chipset-ul nu suportă acea frecvență. Maxim 2133mhz.
Recomandarea mea ar fi să pui doar memorii de 2133mhz (maxim utilizabil). Văd că ai ales site-uri străine, ești din România?
Dacă dorești să-ți trimit un link cu memorii Corsair/Kingston la 2133mhz, sunt aici să te ajut. Acelea sunt cele mai bune memorii.
Salut, din pacate nu poti, chiar daca ram-ul e la frecventa de 2400, el va merge tot la 2133mhz, asa ca mai bine iti iei un ram ca acela ( cu aceleasi specificatii)