Daca placa de baza are slot pentru discheta, atunci se prepara o discheta boot-abila pe un alt calculator, se copiaza pe ea programul DOS de incarcarea BIOS-ului si fisierul /fisierele BIOS.
In continuare, se conecteaza unitatea de discheta la placa de baza, se boot-eaza de pe discheta si se dau comenzile DOS la prompter.
Daca placa nu are slot pentru discheta, atunci se formateaza FAT32 un stick USB, se copiaza pe el firmware-ul placii de baza, dupa care se introduce in primul slot USB al placii de baza (oprite). In acest caz, la alimentarea placii de baza se va incarca automat programul de BIOS.
In ambele cazuri, durata incarcarii poate fi destul de indelungata (uneori chiar peste 10 minute! ), timp in care NU NE ATINGEM de nimic pana la primirea mesajului de terminare (sau re-pornire automata). De asemenea, se va avea grija sa nu se opreasca alimentarea sau conexiunea (prin mufe si/sau cablul de date sau alimentare)!
Daca nu ai experienta cu instalarea programului de BIOS, atunci cauta un specialist care a mai facut asemenea operatii, altfel risti sa ramai fara placa de baza functionala!
Https://www.google.com/......ps?/search
Nu e nevoie sa dezlipesti cipul. Are un cleste cu contacte pentru el.
EXISTĂ O FIRMĂ
Scoți integratul biosul de acolo de pe placa
Apoi te duci cu el aici la firma asta
Iți ia 80 lei
Si iti rezolva problema
http://testere-adaptoare.sorinescu.net/ro/
Dacă eeprom-ul e pe soclu, se scoate și se programează pe un programator de memorii stand-alone.
Dacă e lipit... ai cam pus-o.
Se poate încerca programarea (ca mai sus) a unui chip identic, se retează pinii celui compromis și se lipește cel nou peste. Dar asta merge doar la chipuri cu pinii dispuși lateral. Alea "pe bile" nu mai au nicio șansă.
Dezlipit cip-ul de bios si reprogramat pe alt device
eu, la mine, facut asa ceva, pe vremea lui Pazvante, cand cipul de bios nu era lipit, ci infipt, si putea fi scos, fara dezlipire, scoteam cip-ul de bios, dupa care pe o alta placa de baza, o porneam in programul de flash bios, ii scoteam cip-ul de bios in timp ce mergea, il bagam pe ala stricat, si il re-flash-uiam... frumoase vremuri, eram tanar, procesoarele pentru placa aia de baza de numeau 486... DAP, sunt fosila, RAU
NU stiu de ce ai dat funda unui raspuns EVIDENT gresit, intrebarea ta spune ca "nu se aprinde mai departe", deci poti sa ai discheta pana poimarti dimineata, tot nu conteaza daca nu ajunge sa porneasca dupa ea
unde mai pui ca "placa de baza cu slot pentru discheta" nu exista, si nu a existat, VREODATA, ci un device numit unitate de floppy disk, care NU ERA PE PLACA DE BAZA, ci se connecta pe placa de baza cu o panglica
in alta ordine de idei
1. NU am mai vazut placa de baza noua cu connector de disketa de 20 de ani
0. (ZERO) NU am mai vazut, placa de baza fara protectie anti-crash bios, de 30 de ani, acum 30 de ani am vazut sus si tare "dual bios", adica, reuseai sa strici un bios, intra celalalt si te lasa sa il repari... chestia asta a fost PUR ca sa nu mai duci placi de baza la reparat, si ei sa munceasca degeaba