| VisualBasicExpert a întrebat:

Și laptopul trebuie curățat de praf înăuntru la fel ca la calculator? Cum se curăță?

Răspuns Câştigător
| jabiilord a răspuns:

Pai daca obisnuiesti sa il ti pe paturi sau pe suprafete in care poate sta praful atunci iti sugerez sa il suflii.
Pentru asta va trebui sa ii scoti bateria si sa mergi cu el la o vulcanizare sau un compresor si dai cu aer prin toate gaurile care le gasesti.
Ca si admosfere 3 nu e forte mult si nici periculos asa ca poti sa faci acest lucru fara nici un fel de probleme. SIngura chestie care ar putea fi sa pui mana in fata aerului de la furtun sa vezi daca nu cumva scoate condens ca cu caldurile astea cine stie.
Multa barfta iar pe http://www.tutorialepc.ro gasesti si alte tutoriale si sfaturi utile despre calculatoare.

6 răspunsuri:
| vigome a răspuns:

Da, se curata, dar spre deosebire de un calculator obisnuit deschiderea unui laptop este destul de complicata si de periculoasa. Daca vrei sa faci acest lucru cauta un service specializat. Poti cauta imagini despre ce inseamna asta pe you-tube.

| BoRnY a răspuns:

Salut! Nu. nu trebuie curatat si laptopul si iti voi spune de ce. Calculator are ventilator si diferse guri de oxigen prin care intra praful. La laptop nu se pune aceasta problema. Fundita?

| mon@29 a răspuns:

Cu aspiratoru si peria de tastaturawinking

| ɱɪƭȥυʅɪɲʌ ✰ a răspuns:

Borny... laptopu tau o sa se cam duca daca nu il cureti!

cine ti-a zis tie ca nu are ventilator? eu zic sa te uiti mai bine!

pentru madalyn: eu te sfatuiesc sa te duci cu el la un service autorizat deoarece tu poti sa il strici...


Bafta! :*

| vigome a răspuns:

Mai jabiilord, tu ai vazut in viata ta un laptop desfacut ca sa stii ce are inauntru, tu stii ce implica o curatare adevarata a acestuia. De unde stii ca la vulcanizare sunt presiuni de aer de X bari si nu mai mult si de unde ideea asta cu vulcanizarea. Pentru stiinta ta exista sprayuri speciale cu aer comprimat destinate acestui lucru, dar niciodata nu vei curata in profunzime un laptop cu aer comprimat. Deasemenea poti sa ii dai si cu silicon de masina ca in afara de a arata f. bine praful tot inauntru va ramine, in proportie de 90%. Curatarea adevarata se face demontindu-l, pentru ca principalul expus la praf si mizerie este coolerul procesorului pe care este putin probabil ca il vei curata 100% cu aer comprimat. Plus ca la o presiune destul de mica, daca nu esti atent, poti curata si ceva taste cu tot cu praf.