| Wehrmacht a întrebat:

Ieri am intrat in Prince of Persia TFS si sursa scotea un zgomot ciudat(cooler-ul).Mi s-a parut ca miroase si a incins.Am decis sa o inlocuiesc cu alta pe care o aveam p-aici. Dupa modificare am intrat iar in joc sa vad daca mai apare vreo problema(cred ca am ceva si la HDD...) si am observat ca jocul sacada mai tare.Maxim 20 fps. Vreo idee? Ambele au aceeasi putere(de fapt, cred ca asta pe care am pus-o are 480 in loc de 450W.

10 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Depinde de ce putere reală au fiecare. Cele low end nu scot puterea scrisă pe etichetă ci maximul ce este scris.
Cu hard-ul e discutabil. Daca ești fan File Liste, ai șanse de peste 99% să ai hard discul cu bad-uri logice de la softul/Windosul contrafăcut(adică modificat cu viruși dară) de acolo. Testat și dovedit.
Verifică starea sursei de 450W și vezi dacă are miros de ars.
Dacă nu miroase a ars poți unge cu puțină vaselină sau ulei de mecanisme fine NU de gătit ventilatorul si vei vedea că zgomotul acestuia va dispărea.
Asta e boala tutoror surselor ce nu au ventialatoare pe rulmenți.În timp vaselina de fabrică se usucă din cauza curentului de aer, rotației ventilatorului și căldurii degajate de calculator și sursa de alimentare; asta îi va da o nouă viață ventialtorului și sursei de alimentare.
Cu scadările.Problema poate survenii de la procesor, placă video sau o alimentare insuficienta a sistemului(cel mai probabil). Probabil că sursa de 450W scotea o putere reală de 450W, iar asta de 480W scoate o putere reală de 430W ceea ce poate fi insuficient pentru a alimenta corect sistemul.
Succes

| EndWar a răspuns:

Ia schimba pasta, sa vedem ce face!

| Wehrmacht explică (pentru EndWar):

De la procesor? De la procesorul placii video? Care pasta? Le-am schimbat pe amandoua acum aprox. o luna.

| K0sti a răspuns (pentru Wehrmacht):

Sursa pe care ai schimbat-o e noua? Sau tot din recuperari? Ventilatorul poti sa-l ungi cu ulei de mecanisme fine daca ai, 2-3 picaturi, sau chiar ulei de motor de masina. Coolerul nu e pe rulmenti, e pe bucse de bronz grafitat! Sursa de de 450W are in jur de 350W reali, ca idee. Astea comune.

Daca vrei o sursa buna, de uiti la una de pe la 250 de lei in sus. Parerea mea este ca nici a doua sursa nu e in boii ei. Desfa-le si uite-te sa nu ai condensatori umflati pe secundar. Asta e o cauza comuna la majoritatea susrselor ieftine. Trebuie inlocuiti!

| Wehrmacht explică (pentru K0sti):

Sursa o luasem acum ceva timp si am folosit-o doar ca sa vad daca un vechi PC are ceva la sursa sau la placa de baza si cand am vazut ca e placa am scos sursa si am pus-o la "pastrare", n-are nici praf pe ea, nu a fost busita...etc.

Si pana acum nu sacada? E posibil sa ai probleme si cu HDD-ul.

Da...incarca greu de la un timp si face figuri dar am crezut ca-i de la alimentare deoarece cateodata tiuia(HHD) ingheta imaginea iar cand impingeam mufa de la alimentare se dezgheta dupa cateva secunde...

Sa nu mai faci niciodata asta cu el sub tensiune! Niciodata!

De ce? Sa nu faca arc electric sau afecteaza piesele? Oricum vreau sa mai cumpar cate ceva da' pana atunci ma enerveaza astea...

Nu se manipuleaza cabluri si mufe sub tensiune, nici macar cand e oprit, decat dupa ce il scoti din priza! Normal ca afecteaza, apar diferente de potential si multe altele.