| Dorotheea21 a întrebat:

Ieri am primit un laptop. Astazi cand l-am scos am vazut ca este foarte diferit fata de cel pe care il aveam deja. Nu ma pricep foarte bine la IT, aproape deloc happy dar am sa scriu ce are cel vechi:
Este i5, M520, @ 2.40 GHz, 2.40 GHz, installed ram 4.0, are ecranul foarte mare, 500 GB HDD, si un sertar blue ray disc.
Cel primit cadou este mult mai mic, foarte subtire, nu are nici un loc in care sa pun discuri,(?) si la settings scrie:
i7 -8750H, @ 2.20 GHz, 2.21 GHz, installed ram 16.0
Nu stiu ce inseamna toate datele astea si nu sunt hotarata pe care sa il folosesc. Imi vine greu sa il bag in sertar pe cel vechi. sad
Care este mai bun? Ce ati face voi?

65 răspunsuri:
| Dorotheea21 explică (pentru floribuc2011):

Am descoperit ca astia parca fac acum laptopurile astfel incat sa le schimbi la 2 ani
Acesta nou de exemplu, nu pot sa umblu la baterie, este incastrata in el, nu se poate schimba, asa ca dupa 2, 3 ani, se cam termina cu el.
Multumesc pentru raspuns, nu este tarziu.

| floribuc2011 a răspuns (pentru Dorotheea21):

Exact la fel se intampla si cu telefoanele noi la capitolul baterii: majoritatea sunt incorporate in telefon, de aceea nu pot fi schimbate decat de service-ul marilor companii.

| Elynad a răspuns:

Primul laptop e un i5 din prima generatie. Ala a facut o gramada de bani la vremea lui dar e vechi, e depasit, are deja 10 ani! Al doilea, e un i7 din generatia a 8-a lansat prin 2018, mult mai eficient, mult mai finut si cu siguranta nici asta ieftin. Ca e mic e nasol, dar deh, asa e cu cadoutile...

| ionel27ro a răspuns:

E bun si cel mai vechi dat cel nou este mult mai bun si recomanda sa l foloseti pe cel nou, iar cel vechi sa l tii de rezeva

| SiderS a răspuns:

Buna si felicitari, cel pe care-l ai acum este cu mult mai bun decat cel vechi, ma refer la acesta cu i7-8750h etc. Iti sugerez sa-l folosesti pe acesta si totodata sa ai mare grija de el. Iti urez o zi placuta.