Le poti reincarca de mai multe ori. atentie, daca le reincarci si nu printezi sau le tii goale mai mult timp, se usuca cerneala pe si in capetele de printare -se formeaza un dop ce nu se poate dizolva nici cu solventi puternici {asta ca sa nu imi sara in cap "expertii in it de 14 anisori"} si atunci le poti arunca. recomand pentru HP Deskjet ( toate modelele ) cartusele facute de HP - editia XL ( cantitate dubla de cerneala ).Ai grija ca la noi in Romania la refill se obisnuieste sa se puna cantitate normala de cerneala chiar daca ai cartus XL. Asa ca e indicat sa iti cumperi tu un kit de refill -nu e scump, se gaseste si la real si la magazinele de profil-.Asa stii ca ce ai facut tu e treaba buna si nu ai umplut doar pe jumate cartusele. Sa revin. Astfel cu ele ( cartusele HP XL) printezi mai mult si nu mergi asa de des la refill. totusi daca nu printezi 2-3 saptamani, fa o curatare de capete ( softul imprimantei are asa ceva - cauta clean printer headers-). daca nu, printeaza o pagina de test - tot din softul imprimantei - ca sa nu ti se usuce cerneala. Daca folosesti Linux -orice distributie- comenzile clean printer headers si print test page le gasesti in functie de Desktopul pe care il folosesti : in Gnome Desktop Environment ( GDE sau Gnome ) la System-Applications-Printers, iar in KDE ( K Desktop Environment ) in System - depinde de distributia ce foloseste KDE ( pot fi aranjate diferit in functie de distributie), eu mai mult folosesc Gnome, de aceea nu stiu exact pozitia aplicatiei in KDE). sper ca ti-am fost de ajutor. daca mai ai nelamuriri lasa-mi un mesaj si incerc sa te ajut ( daca sunt nelamuriri in IT - atat Windows cat si Linux si UNIX ). O zi buna
raresduta întreabă: