Daca vrei o imprimanta care sa te coste putin la folosire poti sa-ti iei o imprimanta cu jet. Imprimantele care au 4, 5 sau 6 cartuse de culori au cartuse resetabile sau cu CISS. O asemenea imprimanta este scumpa, camacelas pret cu cea cu laser dar te costa mai putin reincarcarea. Imprimantele cu laser pot scrie ( in majoritate) numai in negru iar una color te costa dublu si nu au acuratetea celor cu jet.
Eu mi-am luat o imprimanta HP Deskjet Advantage 4615 care m-a costat circa 400 lei. La ea am luat o pereche de cartuse (4 bucati) resetabile care m-au costat 155 lei. Mi-am luat imprimanta prin vara si n-a fost nevoie sa schimb cartusele originale (pe care le-am incarcat de cateva ori). Am avut, insa, anterior o imprimanta Canon care m-a tinut 3-4 ani cu cartuse resetabile (alea cu CISS sunt mai scumpe ca au in plus un rezervor suplimentar) dar s-a stricat imprimanta si am auzit ca HP-urile sunt mai bune. La o incrcare completa ma costa 2-3 lei fara manopera ca o faceam eu cu 4 siringi. Este cea mai buna solutie si este incercata de mine.
Imprimantele laser sunt foarte scumpe la fiecare incarcare. Este adevarat ca sunt mai rapide si tin mai mult dupa o incarcare dar, ti-am spus, alea color sunt exgerat de scumpe.
Laser arde de ce ar trebuie reincarcare.
Laserul arde un praf care se numeste toner: https://www.youtube.com/watch?v=BmLZAa6Z27U
Special au facut inventatorii sa mai capeta bani. de-ar fi laser de ars reincarcare deloc.
Asa este! Multumesc pentru funda.
Dupa experienta personala, cea cu laser e mai eficienta: functioneaza mai rapid, mai usor... cea cu cerneala a fost folosita in anii trecuti.
Are cartuse ceva precum cea cu cerneala, poate fi laser color?
Pai normal ca are cartus, cu ce ai vrea sa scrie? Exista si laser color! Google it!