Int * pointer;
pointer = new int[10];
sau
pointer = (int*) malloc(10*sizeof(int));
Eu am invatat de aici: https://www.w3schools.com/cpp/
Poti urmarii si clipuri pe Youtube ca sa iti fie si mai usor, dar greul incepe mai apoi, cand trebuie sa incepi sa gandesti coduri.
Practica face tot, daca esti perseverent o sa inveti.
Acolo vreau sa dau eu. La facultatea de matematica si i formatica. Dar nu inteleg care e faza cu informatica. Poti alege? Sau depinde de note daca te baga pe specializarea informatică sau pe specializarea matematica? Poti deveni it ist(programator) si din specializarea matematica?
Tu alegi facultatea si specializarea. De ex la mate-info alegi mate sau info, la mate vei avea doar mate, la info vei avea doar programare si materii care contin algoritmi si din astea. Din specializarea mate nu poti deveni it-ist.
Foarte putini devin it-isti din totalul de studenti, programarea este destul de grea si trebuie sa ai o latura anume ca sa poti progresa peste un anumit prag.
Pointerul este un obiect care face referire la adresa stivei.
Sunt confuz despre limba asta mizerabila. Deci stiva e variabila? Sau ce naiba e stiva? Bine ca nu m-am dus in franta ca dadeam de alte denumiri fara sens ale limbilor moarte (aka latinice).
Initial credeam ca faci misto. Stiva vine de la stack, si se refera la o cantiate de memorie, gen 8 biti sau 16 biti, asezate unul dupa altul, adica spre ex daca vrei sa pui acolo 16 nume, aloci unei variabile de tip pointer 16 biti, apoi poti face referire la adresa memoriei prin pointerul respectiv, sau poti face referire la oricare nume din stiva, tot prin pointer dar specificand pozitia.
Pai asa zi, stack. Nici nu stiu cine naiba a inventat acel sens pentru cuvantul "stiva" in romana, sau cine a inventat cuvantul in sine si de ce. Ce imi e ca aude bunica de stiva, ce e ca aude de stack. Tot SF va fi pentru ea, deci e inutil un cuvant nou in era globalizarii. Era in care limbile de rahat precum romana, franceza, spaniola etc. trebuie sa dispara.